Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със...
Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...
Илиана Раева вдигна 510 точки на Краси Радков и сложи...
Най-опасния враг за държавата ни е българинът, това...
Вчера започнахме нашия разказ за Ривиерата - три...
В село Мушич, 77-годишната сръбкиня Олга Бошкович със...
И ДА, И НЕ! Urban Table е малко прехвалена / Клубове
13.03.2019
Urban Table яко се рекламира във Фейса с някакви ресторантски награди. И наистина е модно заведение. Разбира се, най-добрият сезон за него ще започне с края на студеното време, понеже е разположено насред прекрасния парк Заимов в сърцето на София – една зона, която мнозина от нас рядко се сещат да посещават, а е изключително приятна.
Да не говорим, че близо е ресторантският хъб по Сан Стефано – Оборище – Шипка – голям район чак до БНТ и мола срещу нея. Urban Table първо прави впечатление с дизайна, който е претенциозен като цялата концепция на заведението – и интериорна, и кулинарна и комуникационна.
Честно казано, не е нещо особено, въпреки някои добри идеи, пък и вече е малко демоде за онези, които често пътуват. Кухнята прави впечатление с оригиналност, но на вкус нещата не са толкова приповдигнати, както сами опитахме. Интересна ни се видя Urban баницата – кошничка от фини кори, в която е пльокнато нещо като пълнеж за традиционната българска гозба.
Не ни хареса кебапът, който не беше на ниво нито като месо, нито като приготвяне. От морските дарове нямаше оплаквания. Десертите са малко грубовати при претенциите на заведението. А по този повод е важно да се каже - изумлението на келнерките от това, че знаем какво е мача, направо ни шокира – говори за пълна липса на ъпдейт! Да не кажем на професионална култура и комуникационни умения.
автор: СЛАВА