Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Шарл Азнавур пристигна в София

отпечатай новината

28.11.2017 18:00 | Видян 1803 пъти

Шарл Азнавур пристигна в София

Днес, 28 ноември, точно в 14 часа, легендарният артист Шарл Азнавур, пристигна в България. Кралят на френския шансон кацна на ВИП терминала на летище София, където бе посрещнат от екипа на Продуцентска компания АРТ БГ, организатори на предстоящия му грандиозен концерт в зала Арена Армеец на 30 ноември, както и от Посланика на Република Армения г-н Армен Саргсян.

Шарл Азнавур слезе от самолета, придружен от сина си Николас Азнавур и неговата съпруга, както и от част от екипа си. Френският Франк Синатра, както е известен по цял свят големият певец, показа прекрасно настроение и страхотна кондиция.

„Чувствам се изключително щастлив, че съм в София. Нямам търпение да се докосна до българските култура и гостоприемство отново. За мен този концерт е наистина много личен и съм подготвил специална програма“, сподели с усмивка на уста г-н Азнавур.

След кратката аудиенция с г-н Саргасян, световноизвестният френски артист с арменски корени се отправи към осигурения му ВИП хотелски апартамент, където всичко бе приготвено в съответствие с желанията му: обзавеждане само от естествени материали, пухени възглавници, специална охладителна система за селекцията бели вина, която също пътува с него, килимче за релаксация и йога, пресни плодове.

Шарл Азнавур ще остане в София общо четири дена, през които има доста активна програма: той ще бъде специален гост на няколко ВИП събития с участието на г-н Саргсян, който ще му поднесе цветя на сцената преди старта на концерта, както и с редица популярни личности от културния и обществен живот у нас.

Ученикът на Едит Пиаф изрази също желанието си да направи кратка разходка из София и да се запознае с интересните културни и исторически забележителности, като особен интерес за него представляват археологическите паметници, съставляващи древното селище Сердика.

Освен посланикът на Република Армения, ВИП гости на концерта на Шарл Азнавур в София на 30 ноември ще бъдат Президентът на Република България г-н Румен Радев, който също ще му поднесе цветя, както и иконите на родната естрада Лили Иванова и Йорданка Христова, на чието творчество Азнавур сподели, че се възхищава.

Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур на 30 ноември, който ще потопи повече от 5000 родни фенове в атмосферната на автентичен френски театър, е част от настоящото световно турне на звездата, което ще бъде и последно за кариерата му – неговото голямо Сбогом със сцената.

От София, звездата отлита директно за Виена, а след това се завръща в родната си Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

Билетите за ексклузивния концерт на Шарл Азнавур в Арена Армеец на 30 ноември, могат да се открият в мрежата на Eventim на цени 59 лв, 89 лв и ВИП места от 150 лв и 200 лв. Местата са лимитирани, затова организаторите от АРТ БГ съветват за по-ранно закупуване.

На рекордната възраст от 93-години „френският Франк Синатра“, както често е наричан, е в невероятна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката.

На 24 август, Азнавур получи може би най-сериозното признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Понастоящем Шарл Азнавур е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ.

Често наричан „френският Франк Синатра“, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикли, направил е над 100 записа и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски певци зад граница, като е изпълнявал песни в Карнеги Хол и много други бляскави концертни зали.

В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албуми, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави. Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на 1-во място в много държави, се нарича SHE – включена е и в саундтрака на блокбъстъра Notting Hill. Други негови хитове са и La Mamma, La Bohème, Paris Au Mois D'aout, Tous les visages De l'amour, Et Moi Dans Mon Coin и много други.

Официалната банка на концерта на Шарл Азнавур в София е Unicredit Bulbank.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !