Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Strauss Orchestra Vienna със специална програма за концерта си в София

отпечатай новината

05.12.2017 15:38 | Видян 792 пъти

Strauss Orchestra Vienna със специална програма за концерта си в София

Специално подготвена за концерта си в зала 1 на НДК на 8 декември програма ще представи грандиозния Strauss Orchestra Vienna, начело с прочутия в цяла Европа диригент Питър Гуд.

Освен всички безсмъртни класики, дело на знаменитата фамилия Щраус, музикантите ще зарадват българските почитатели и с две великолепни арии, изпълнени от младата звезда на европейската оперна сцена Елизабет Ярман, която ще се присъедини към концерта на оркестъра този петък (08.12) – факт, който превръща събитието в истински мащабен мултипрофилен спектакъл.

„На концерта в София ще изпълня популярната ария Mein Herr Marquis, изпълнена от Адел. Адел е една от любимите ми роли. Тази ария изисква наистина добра техника на пеене и накрая публиката бива възнаградена с доста високи октави, което е мой специалитет.“, сподели Елизабет Ярман.

Певицата разкри още, че сред специално подготвените за концерта в София композиции е и прочутата Frühlingsstimmenwalzer (Пролетни ветрове) –  едно от най-големите предизвикателства за колоратурното сопрано.

Strauss Orchestra Vienna - познатият и обичан в цял свят оркестър, начело с прочутия диригент Питър Гуд, пристига отново в България  по покана на АРТ БГ, като част от дългогодишната и обичана традиция на продуцентската агенция за организиране на коледни виенски концерти в София.

Оригиналният Strauss Orchestra Vienna, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 година, и чието гостуване положи началото именно на тази традиция, ще дойде отново, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия, чието музикално наследство се е превърнало в един от стълбовете не само на световната музика, а и на културната история на човечеството като цяло.

С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в цяла Европа, Америка и Азия и със своите CD записи, Strauss Orchestra Vienna е международен синоним на автентичната виенска музика с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета.

С професионален състав от изключително опитни музиканти Strauss Orchestra Vienna поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.

Питър Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена, както във Виена, така и в цял свят.

Верен на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка. От началото на новото хилядолетие,  Strauss Orchestra Vienna изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.

Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти, превръщат програмата на Strauss Orchestra Vienna  в дългоочаквано събитие, привлекателно за всички аудитории и често обогатявано от вокални партии на известни певци.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !