Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

2Cellos потопиха Титаник пред 10 000

отпечатай новината

05.12.2017 18:06 | Видян 1652 пъти

2Cellos потопиха Титаник пред 10 000

Лука и Степан смениха филмовата музика с рок експлозия

Близо 10 000 меломани влязаха във филма на 2Cellos в Арена Армеец. Експлозивното дуо представи у нас новия си албум Score, посветен на мелодии от киношедьоври като Титаник, Кръстникът и Гладиатор.

Гърба на сцената им пази Лондонският симфоничен оркестър, а барабанист от Хърватия застъпи като специален гост. За всяко парче Лука Сулич и Степан Хаузер се раздадоха на 110%, като феновете можеха да видят как съпреживяват всяка изсвирена нота с мимическите си мускули и на огромните екрани зад тях.

„Добър вечер, България!“, откри на чист български събитието Лука, предскавяйки Степан като свой главен асистент. Двамата дадоха картбланш на присъстващите да крещят, стават, танцуват, тъй като „това не е класически концерт“, а малчуганите като че ли само това чакаха и сцената бързо бе обградена от ухилени хлапета.

2Cellos ни разходиха из епичните битки в Игра на тронове с аранжимент от мелодии на Рамин Джавади, с което плавно преминаха към втората част от шоуто, посветена на кавърите, с които станаха YouTube сензация - Thunderstruck на AC/DC, Smooth Criminal на Maйкъл Джексън и др.

Рок експлозията стигна връв в изпълнение на Highway To Hell, за което хърватските челисти се появиха с червени рога и светещи костюми.

На един от петте биса, на които се поклониха Лука и Степан, те изсвириха Despacito, което се хареса дори на противниците на захаросания летен хит, пише монитор. Не липсваха и закачки към публиката.

„Не мога да повярвам, че останахте до края. За първи път ни се случва.“ и „Виждам, че има хубави момичета и не ми се тръгва. Шегувам се. Не, че не сте хубави, ама аз и без това съм гей“, са само част от намиганията на Степан към родните меломани.

София е една от спирките от световното турне на 2Cellos и момчетата дават заявка да се върнат отново догодина.

„Невероятни сте! Всеки път, когато идваме си казваме, че българската публика е най-страхотната в света. А вие всеки път сте още по-невероятни“, сподели развълнуван Хаузер.

Разтърсващият спектакъл приключи със селфи, което челистите пожелаха да си направят с присъстващите, едва обхващайки пръскащата се по шевовете зала.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !