Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

НДК е готов!

отпечатай новината

07.12.2017 08:50 | Видян 2694 пъти

НДК е готов!

19 минути, който пръв започна темата за ремонта на НДК през февруари, когато той стартира, надникна в НДК, за да се убеди с очите си какво е свършено, а какво не е. Ремонтът на Двореца е готов, приет е от всички български и европейски комисии и оценен като качествен и успешен.

За 9 месеца е свършена наистина много работа, както личи. Оказва се, че от изпълнителя Галчев инженеринг са ремонтирани не само Трета зала и няколко по-малки около нея като Осма, Девета и Десета, но и много фоайета, Шеста зала и целият комплекс около нея, Седма зала, даже тераси и покрива там, където е било позволено.

Изцяло подновен е и „мозъкът на НДК” – командният център на всичките му системи, който е бил истинска развалина – т.нар. BMS. Така общо реконструираната и изцяло реновирана площ е 75% от всичките 123 000 квадратни метра площ на уникалната сграда.

На много места, както всеки може да се убеди при посещение, са поставени чисто нови врати, доста по-елегантни от остарелите и тежки досегашни. На някои места те са сложени, за да може да се ограничава достъпът до зоните, които ще бъдат ангажирани единствено и само за Европредседателството. Отваря се и специален вход за делегатите, като между него и вътрешността на Двореца в подстъпите към Първа и Шеста зала са сложени и няколко скенера за охрана.

Само подменените настилки са над 30 000 квадратни метра – 30 декара, а малцина ще забележат, но онези, които го направят ще оценят рехабилитирането и почистването на стените. При каменните това е най-трудно, а те са 2 200 кв.м. – с други думи – над два декара.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !