Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Премиерният трилър Майските рози смразява кръвта

отпечатай новината

11.12.2017 13:49 | Видян 1108 пъти

Премиерният трилър Майските рози смразява кръвта

Хитовият криминален трилър Майските рози от американската писателка Дот Хъчисън, авторка на хита Градината на пеперудите, вече е на пазара. Книгата смразява кръвта и на най-заклетите почитатели на хоръра и държи в напрежение читателя до последната страница.

Сериен убиец преследва красиви млади девойки и броят на жертвите му расте. Той „подписва“ покушенията си с откъснати цветя. Разследващите агенти от ФБР Брандън Едисън, Виктор Хановериан и Мерседес Рамирес са нащрек, защото знаят, че тайнственият маниак отново ще излезе на лов и някъде в страната ще се появи труп на хубавица с прерязано гърло, положена върху олтар от рози.

Прия, сестра на една от жертвите му, покосена преди години, е сред предполагаемите цели на чудовищния ценител на красотата. Готова ли е тя да изложи живота си на риск, за да помогне в разследването, преди розите да се обагрят в кръв? Сега е зима, но с идването на пролетта заплахата надвисва все по-осезаемо.

Находчивите ченгета в Майските рози са познати от дебютния роман на Хъчисън Градината на пеперудите, който направи истински фурор в САЩ, а също у нас. И двата тома са на пазара с логото на издателство Милениум.

След големия успех на книгата авторката се развихря в съвсем нов сюжет за нов маниак. Но всички читатели, които вече са омагьосани от стила й, ще узнаят и какво се случва със заловения убиец от предишната книга – Градинаря, който държеше в плен прелестни „пеперуди“ - девойки с татуирани на гърбовете им криле.

Следователите се възползват от това, което са научили по случая в Градината, за да се доберат до изверга, преди той да покоси поредната си жертва. А читателят бива изкушен да се опита заедно с тях да разплете обсебващата криминална загадка.

Хъчисън е майстор на съспенса и отново успява да създаде завладяваща история, грабващ сюжет, реалистични герои и съвършен финал. Преводач на книгата е Елена Павлова. А красивата корица е на художника Живко Петров.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !