Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Риц Карлтън в Риад стана затвор, като виенския Метропол при Хитлер

отпечатай новината

12.12.2017 17:30 | Видян 1274 пъти

Риц Карлтън в Риад стана затвор, като виенския Метропол при Хитлер

Риц Карлтън в Риад, седмици след като посрещна и настани за официалното му посещение в Саудитска Арабия самия американски президент и милиардер Доналд Тръмп, беше превърнат в затвор от престолонаследника на петролната монархия.

Там бяха въдворени 60 принцове и министри от противниковата за него групировка на предишния монарх на сунитското кралство. Те спят по земята, макар и поставени в най-луксозния хотел на страната.

А единственото отърване е да се разделят със 70% от богатствата си. Първоначално, принцовете и министрите бяха обвинени, че са ограбили 800 милиарда долара от хазната, но според последващи оценки сумата може да е и 3 пъти по-голяма.

Подобно превръщане на хотел в затвор не е имало на времето на Хитлер. Тогава той превръща виенския Метропол в затвор за богаташи и интелектуалци от еврейски произход, които хем са заключени, хем по този начин отървават концлагерите.

Сред най-известните арестанти, поставени в най-ниските по категория единични стаи са милионерът Ротшилд и писателят нобелист Стефан Цвайг, както самият той разказва.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !