Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

50 френски тайни за забавно хапване

отпечатай новината

12.12.2017 16:56 | Видян 856 пъти

50 френски тайни за забавно хапване

Книгата Вечеряй с мен на издателство Слънце ще добави нотка joie de vivre не само в кухнята, но и в живота ви! Авторката на Обяд в Париж и Пикник в Прованс отново ни предлага завладяващ и изпълнен с остроумие мемоар.

След повече от 15 години готвене, чрез приятелите си и елегантната си свекърва французойка, Елизабет Бард е събрала съкровищница от кулинарна информация, която коренно променя собствените ѝ навици към по-добър живот.

Елизабет Бард разказва за отношението на французите към храната, за начина им на хранене – например как французойките запазват елегантната си фигура, как се хранят бременните жени, кога се сервира сиренето, защо французите не одобряват да се храним „на крак“, колко е важен за тях билковия чай и т.н.

С полезни съвети и лесни за изпълнение рецепти Елизабет Бард въвежда читателите в очарователния свят на френските кулинарни и житейски тайни. Разкрива ни как да се храним и живеем по-добре, кои са петте най-важни готварски инструмента на французите, както и 15-минутните ястия, популярни в цяла Франция.

Книгата съдържа и съвети за родители – защо френските деца ядат много зеленчуци и как да научим нашите да бъдат като тях. Авторката Елизабет Бард е известна американска журналистка, която от дълги години живее във Франция.

Кореспондент е по теми​ пътешествия, изкуство и кулинария на Ню Йорк Таймс, Интернешънъл Хералд Трибюн и други издания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !