Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма места за най-дългия хотел в света

отпечатай новината

13.12.2017 10:18 | Видян 13722 пъти

Няма места за най-дългия хотел в света

Прора е идея на Хитлер, радва се на рейтинг 9,2 в booking.com

3 години преди да нахлуе в Полша, на върха на силата и славата на Третия Райх, когато през 1936 г. организира олимпиадата в Берлин, на която спецгост е нашият цар Борис III, а Англия му е дала ОК да „си вземе” тогавашна Чехословакия след Австрия, Хитлер ражда идеята за Прора – най-големия курорт в света. Не е ясно дали това е родоначалникът на концепцията „почивни станции”, която беше толкова разпространена и у нас през соца, но след 3 лета нацисткият лидер има 5-километров хотел на брега на морето край Бинц.

Днес той е новата супер туристическа атракция на Германия. Няма свободни стаи за идното лято, а рейтингът на апартхотела, в какъвто е преобразувано 80-годишното здание със собствен безкраен плаж със златен пясък, е невероятните 9,2 по booking.com. И това на фона на по-скромните резултати дори на петзвездните хотели в съседство по тази красива северногерманска Ривиера.

Прора побира 20 000 гости наведнъж. Направена е с идеята цели трудови колективи да почиват заедно, без да се делят в отдиха, както не са се делили в труда.
След края на Третия Райх голямата част от невероятната по дължина сграда стои като призрак. Днес тя е оживена. Даже са създадени допълнителни атракции като
Орловото гнездо – 30 м висока кула, до чийто връх се стига по 600 км спираловидни коридори

и откъдето се открива невероятна гледка към безкрайния плаж на Прора и фантастичните гори наоколо. Комплексът е буквално на минута от морето, а с новата инвестиция от другата страна на сградите с конструкцията на панелни блокове са опнати външни басейни. Вътре има и закрити, както и сауни и всичко останало по съвременните изисквания за спацентър.

Интериорите са малко спартански, по немски минималистични, но нелишени от всичко необходимо за престой на гостите. За да не отстъпва на конкурентните места за настяване в Бинц, комплексът предлага безплатен WiFi и също безплатен безкраен паркинг, което си е значително предимство на фона на скъпите гаражи на старите грандхотели в съседство.

Апартхотелът е разделен след реконструкцията на съвременно направени малки части, които според познатото и у нас съчетание осигуряват кухненски бокс към спалнята и малкото холче. Екстрата е, че всички „квартири” са с прекрасен и невъзпрепятстван морски изглед.

Край Prora Solitaire Apartment, както е търговското име на апартхотела, има няколко туристически атракции, включително стар ловен замък.  

Вероятно именно разходка на Хитлер до него го е накарала да роди идеята за Прора на остров Рюген. Изграден е по инициативата Работа с радост ( нещо като бригадирското движение на нашия соц ). Тогава е дълъг 4,5 км. Първоначално блоковете са 8. Според историците никога не са използвани изцяло и пълноценно, защото войната започва успоредно със завършването на комплекса.

Мястото е наистина удивително красиво заради лагуната на Балтийско море, наречена Малкия Ясмундер. Плажът е точно на 150 м от входа на хотела. Той се простира от Бинц до кея на фериботите.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !