Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Пианист на Стинг и Том Джоунс награждават Кристиан Костов

отпечатай новината

21.12.2017 10:38 | Видян 1579 пъти

Пианист на Стинг и Том Джоунс награждават Кристиан Костов

Емблематичният глас на BBC2, шоумен и композитор Джулс Холанд ще връчи на Кристиан Костов наградата и ЕBBA (European Border Breakers Awards) – отличие, което беляза старта на кариерата на Адел. Тийнидолът стана първият българин, носител на приза за дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава.

Церемонията е част от популярния фест за поп и рок музика „Евросоник“ и ще се проведе на 17 януари в Грьонинген, Холандия. Холанд има култов статус в шоубизнеса на Острова – като пианист е работил с артисти от калибъра на Стинг, Дейвид Гилмор и Боно от U2, а през 2004 г с Том Джоунс издават дуетен албум с аренби класики. „Много съм горд, че за пореден път мога да направя нещо престижно за България. Носители на тази награда са били Заз, Дуа Липа, Индила... Надявам се това да вдъхнови младите изпълнители тук да творят и да се развиват, защото до преди няколко години хората си мислеха, че страната ни почти няма шанс да излезе на световна сцена. Сега не само аз, и други млади артисти доказват, че музиката ни е голяма и наистина скоро ще покоряваме целия свят“, сподели за „Монитор“ Кристиан.

На 17-ти той ще се бори за още едно отличие - в категория „Избор на публиката“. “Тук ще ми трябва подкрепата на феновете. Ако искат да ме видят победител, ще трябва да гласуват за мен на europeanborderbreakersawards.eu”, обяснява Костов. Съвсем скоро той ще изкара нов сингъл, който като хитовия си предшественик Beautiful Mess ще бъде на английски език. Момчето, донесло ни историческото второ място на „Евровизия“ тази година, работи и по дебютния си албум. Сред хората, които активно му помагат в наливането на основите на диска, е и брат му Даниел.

Той е със 7 години по-голям от Крис и завърши „Международно право“, но музиката е голямата му страст. Покрай уроците по пиано на Даниел Кристиан посяга за пръв път към нотните листове, а впоследствие открива и вокалната си дарба. Връзката между братята е изключително силна. Те бяха заедно в Киев по време на финала на „Евровизия“, а преди по-малко от месец отскочиха до Китай за финала на „Мис Свят“. Кристиан бе първия БГ изпълнител, пял на конкурса. “За мен си остава як спомен това участие. 118 момичета бяха с мен на сцената.

Не мога да кажа, че ми е било тегаво или че репетициите ми са били особено напрегнати. Изкарах си чудесно с толкова хубавици наоколо, но не съветвам никой да ходи до Китай за нещо различно от почивка. Може да е много натоварващо, първо, защото там не се говори друг език освен китайския, и второ, защото не можеш да разбереш какво се върти в главата на тези хора, те са от съвършено различна вселена като начин на мислене. Чувствах лек дискомфорт, докато бях сред тях“, обяснява Крис.

През последните месеци той си е в Москва, където гони строг концертен график. „Две години живях в България и трябваше да наваксвам. Пях на олимпийски стадион, композирах, с брат ми работихме по парчета“, изрежда момчето чудо.

Тенденцията да бъде спиран от орди фенове за селфита в метрото продължава. „Много често ми се случва цели класове да ме обградят, ако се засечем на някоя спирка. Има и такива, които не се престрашават да ме пипнат или заговорят, снимат ме от дистанция и после качват в едни Фейсбук групи нещо като папарашки кадри“, усмихва се Крис.

Вчера той попадна под обстрел от подаръци и обожание на среща с фен клуба му в София, организирана от продуцентите му от "Вирджиния рекърдс". В рамките на час Костов раздава автографи и успя да изпълни две парчета акапелно. Той е затрупан с оферти за участия навръх Нова година и все още не е решил дали да ги приеме. „Много искам да бъда със семейството си, но го има и другия момент, в който трябва да работя, за да мога да инвестирам в музиката си“, откровен е певецът.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !