Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Тео Ушев специален гост на Златните глобуси

отпечатай новината

08.01.2018 10:18 | Видян 1578 пъти

Тео Ушев специален гост на Златните глобуси

Номинираният за „Оскар“ български аниматор Теодор Ушев получи специална покана за церемонията по раздаването на тазгодишните награди „Златен глобус“ в Бевърли Хилс тази вечер. Авторът на „Сляпата Вайша“ е първият режисьор, творящ в сферата на късометражното анимационно кино, завоювал си правото да присъства на връчването на престижните отличия. „Поканата е следствие от приза ми по време на TIFF (филмовия фестивал в Торонто). Това е единствената награда, която Асоциацията на чуждестранните журналисти в Холивуд раздава извън глобусите“, обясни Ушев.

Само след два месеца режисьорът ще се разпише официално и като първият българин, дал гласа си за наградите „Оскар“. Ушев бе поканен да се присъедини като член на Американската филмова академия, след като впечатли миналогодишното жури със „Сляпата Вайша“. Въпреки че не си тръгна от церемонията със заветната статуетка, аниматорът получи предложения за работа от филмови студиа като Sony Pictures и Dream Works. “Там не те хвърлят направо на големите филми. Рисуваш първоначално някакви кадри. Няма как да се откажа и от „Физика на тъгата”, която отново разработваме заедно с писателя Георги Господинов”, така Ушев обоснова решението си да откаже примамливите предложения.

Към днешна дата българинът работи и по първия си игрален пълнометражен проект. „Пумпал“ е вдъхновен от едноименния роман на Владислав Тодоров, а клапата му се очаква да щракне тази година. Сред страните, чиито комунистически монументи Ушев иска да включи във филма си, са България, Румъния, Македония и Сърбия. За да придаде магически нюанси на шокиращи места, сред които и паметника на Бузлуджа, режисьорът ще анимира 25 минути от лентата.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !