Кали се гмурка на Малдивите

Пътуване до Малдивите получи попфолк дивата Кали като...

Чанинг Тейтъм страда по Джена след...

Раздялата със съпругата му се отразява тежко на Чанинг...

Многомилионен мегаскандал с министър и бг еврокомисаря

отпечатай новината

11.01.2018 16:07 | Видян 1620 пъти | Коментари 3

Многомилионен мегаскандал с министър и бг еврокомисаря

Фирми и консорциуми с участието на Панайот Панайотов, баща на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили обществени поръчки за десетки милиони. Панайот Николов Панайотов е съсобственик на „Графит Комерс“ ООД, регистрирана в Кърджали. Обществените поръчки спечелени от тази фирма (вкл. и в консорциумите „Женда“ ДЗЗД и „Баните“ ДЗЗД, в които фирмата има малък дял) са основно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лв.

Това показва справка в данните от регистъра на Агенцията за обществени поръчки.Отделно от това обединението „БГ ГРУП“ 2010 ДЗЗД с 50% участие на „Графит Комерс“ е спечелило поръчки за 960 111 лв. от община Кирково.Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, но е единствената, която е избрала да носи бащиното име на баща си, а не фамилното, уточнява Биволъ.

Преди да стане министър на туризма през 2014 г., Николина Николова – Ангелкова последователно работи в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, член е на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, а до 2013 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.Първият министерски пост на Ангелкова е от 2014 г. в кабинета на Близнашки като министър на транспорта.

Същата година тя се омъжва за брокера на луксозни имоти Христо Ангелков , с когото се познава от специализация в САЩ през 2009 г. Така „дриймтиймът“ на Ангелкова се разширява и с Красимир Шалев – съдружник на Ангелков във фирмата за луксозни имоти „Ирис Естейтс“.Красимир Шалев е собственик на строителната фирма „Бигла 3„, в чийто актив има обществени поръчкиза 15 774 590 лв. Поръчките за саниране по програмата за енергийна ефективност са за близо два милиона и половина лв.Фирмата се появява като изпълнител на скандалния ремонт и преустройство на Национален музей за българското изобразително изкуство. Договорът за този ремонт на стойност 3,6 милиона лв. е сключен на 23.02.2010 г. година между Министерство на регионалното развитие и благоустройство и Министерство на културата на Вежди Рашидов.

Според официалната биография на Ангелкова през 2010 г. тя ръководи звено „Контрол, комуникация и координация“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.Контролът на ремонта на музея обаче явно не е бил на висота, тъй като впоследствие одитори на Министерството на културата разкриватфактурирани, но неизпълнени ремонтни дейности за стотици хиляди лева.„Бигла 3“ е също така фирмата, предоставила евтин апартамент на брата на еврокомисарката Мария Габриел Докато Габриел ползва години наред евтино общинско жилище за 400 лв. на месец, нейният брат Борис Неделчев /сега на 36 г./ успява да се сдобие с голям апартамент в София. Той е сключил изключително изгодна сделка с „Бигла 3“, която му носи печалба от един хитър трик за 109 000 лв., които е странно защо фирмата на практика му е подарила, вместо да му ги вземе На практика апартаментът му излиза гратис, че и му носи 6-цифрени спестявания.

Сигурно няма нищо общо фактът, че по същото време сестра му от гоцеделчевските села е евродепутат, а от месеци и еврокомисар. Причината за кариерата й е, че в Брюксел се омъжи за мъжката секретарка на сановник на ЕНП, като от миналата година се издигна до мъжка секретарка на шефа на Европарламента, което подбутна и кариерата на нашата Мария. Тя пък нашумя европейски с друга имотна далавера - наемането на апартамент по цени за социално слаби при неин доход 20 000 лв. месечно като евродепутат и 40 000 лв. като еврокомисар. Освен със строителство и с луксозни имоти, Красимир Борисов Шалев - нейният и на брат й благодетел посредством имоти се занимава и с държавни дела. Той се явява сътрудник по регионално развитие на депутата от ГЕРБ Димитър Гечев.

Факт е, че роднините и бизнесмените от обкръжението на Ангелкова нямат същия размах като тези на депутата Делян Добрев. Както разкри Биволъ (още през март 2017 г.), те са успяли да акумулират обществени поръчки за 102 милиона лв, основно в санирането. От друга страна мандатът на Ангелкова във властта не е изтекъл и състезанието за най-успешен „дриймтийм“ на властта все още е в разгара си.
автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com
03
JusikadiokY 20.01.2018 02:01ч.

Здравствуйте мы рекомендуем обратить внимание на веб-сайт магазина UGG Австралия в Российской Федерации. Угги на сегодня считаются очень популярной зимней обувью и их реально покупать в зимний период. Однако, на сегодняшний день организация заполучила доверительное отношение большинства и начала выпускать ассортимент красивой обуви. У нас на сайте ugg australia магазины вы найдёте много добротных предложений. Отметим, сейчас проходят sales на большое количество вариантов. Отдельно необходимо отметить, что разные мужские и женские ugg участвуют в распродаже. Угги, которые мы выставляем на продажу – считаются качественной обувкой, которую мы получаем от поставщиков. На сегодня в Российской Федерации это – редкость. Найти красивые модели купить угги мужские в интернет магазине возможно на ugg.msk.ru, ведь на ресурсе представлен крупный ассортимент угг и не только. Отдельно хочется сообщить, что у нас на сайте сейчас новый завоз, где вы имеете возможность выбрать премиум uggi 2018 года.

02
жана 12.01.2018 11:28ч.

Рядко срещана грозота! Направо ... нищо общо с женския род!

01
ужас 11.01.2018 17:00ч.

към е тоя урод бе? верно ли е Ангелкова-министърката. Барем като е министър поне да се приведе в ред. Плаши хората по светло.