Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

Тина Търнър с почетно Грами

отпечатай новината

12.01.2018 13:39 | Видян 1793 пъти

Тина Търнър с почетно Грами

Легендарната Тина Търнър ще получи почетна награда на тазгодишната церемония по връчване на Грами, съобщава сп. Билборд, цитиран от монитор. Тези отличия по традиция се връчват на изпълнители с изключителна тежест в музикалната история.

Освен мегазвездата, разписала се с участие във филми като Лудия Макс 3 и Последният екшън герой, специален приз ще грабнат рок титаните Queen и Нийл Даймънд.

За подпомагане развитието на музикалната индустрия ще бъдат наградени още филмовият композитор Джон Уилямс, предприемачът Сиймор Стайн и посмъртно промоутърът Бил Греъм.

„Тазгодишните реципиенти на призовете за специални заслуги представляват елитна група от легендарни изпълнители, творци и визионери. Постиженията на всички тези личности са забележителни и завинаги ще останат част от музикалното наследство“, заяви президентът и главен изпълнителен директор на американската Национална звукозаписна академия Нийл Портнау.

Тази година церемонията по връчване на Грами празнува юбилей – 60 години. Бляскавото събитие ще се проведе на 28 януари в зала Медисън скуеър гардън в Ню Йорк.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !