Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Стоянка чуква 96 на сцената на Сатирата

отпечатай новината

12.01.2018 14:40 | Видян 1789 пъти

Стоянка чуква 96 на сцената на Сатирата

Комедийната фурия ще играе Столетие мое, от театъра готвят щадящи силите ѝ изненади

На сцената и под тътена на нестихващи аплодисменти – така ще посрещне Стоянка Мутафова рождения си ден. Най-възрастната активно работеща актриса в света ще чукне 96 със Столетие мое в Сатирата, а изборът на датата за представлението – 2 февруари, не е случаен.

„Годишнината не е кръгла, но цифрата 96 е впечатляваща и трябва да бъде отбелязана подобаващо. Ще ѝ скроим поне две-три изненади, за които мога да загатна само, че ще бъдат щадящи за здравето ѝ. Протяжните приветствия я изморяват, идеята е да не я държим дълго права на сцената. Работи се по сценарий за цялата случка, но както се досещате, не мога да издам нищо от него.“, сподели за Монитор шефът на театъра Калин Сърменов.

„Не планираме гръмки празненства или пътешествия покрай рождения ѝ ден. Най-важното е, че е жива и здрава и духът ѝ е все така непоклатим.“, добави дъщерята на комедийната фурия Мария Грубешлиева-Муки.

В пиесата на Мишел Лоранс под режисурата на Владимир Петков Стоянка е гранд дама, която си спомня с носталгия ключови моменти от палавата си, изпълнена с ухажори младост. Закачка със заглавието на спектакъла има и в биографичната ѝ книга „Добър вечер, столетие мое“, която през декември бе представена с кратко турне в страната.

Между кориците на томчето са събрани изповеди на Стоянка, записвани с диктофон от Муки, обхващащи случки от детството ѝ до днес на фона на почти век от историята на България. Мутафова разказва за любовите си, за партньорството си с титани като Парцалев и Калоянчев, а оценките си за характера и чудовищния ѝ талант от първо лице дават близките ѝ приятели от хитовия сериал Столичани в повече - Любо Нейков, Христо Гърбов, Ненчо Илчев.

„От малка бях неспокойна и така си останах като дърта“, обяви на една от последните си срещи с фенове покрай книгата Стоянка и призна, че на младини е искала да стане оперна певица, но си е загубила гласа от много викане. „Бях мързелива, а за пеенето се изисква много труд. Но в театъра не мързелувам. Не си оставям работата“, отсече феноменалната актриса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !