Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Кристиан Костов от Евросоник: България най-накрая спечели

отпечатай новината

18.01.2018 15:03 | Видян 1825 пъти

Кристиан Костов от Евросоник: България най-накрая спечели

По-малко от година след като донесе историческото второ място за България на "Евровизия" с Beautiful Mess Кристиан Костов ни дава нов повод за гордост - на церемония  в рамките на престижния фестивал "Евросоник" в Грьонинген той тушира конкуренти от 10 европейси страни, сред които и португалецът Салвадор Собрал, който взе първото място на певческия конкурс в Киев.  

Още през декември иначе момчето-чудо беше обявено за първия българин, на който ще бъде връчена наградата за дебют European Border Breakers Award. Тя се дава на дебютанти, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава,  и през годините EBU, идеолозите на "Евровизия", са я поднасяли с респект на артисти от калибъра на Адел ии Дуа Липа. Статуетката, символизираща любовта на фенската маса, Крис получи след едномесечно онлайн гласуване.

"Просто искам да кажа, че съм много горд, че България най-накрая спечели. Аз мисля, че го заслужаваме много, но честно казано, това не е моята победа в никакъв случай, това е победата на всичките хора, които са гласували за мен. И наистина много съм благодарен за това, защото няма как да купиш това нещо. Хората или гласуват, или не. Значи повярваха в мен и наистина има нещо в това. Благодаря ви много!", не скри вълнението си пред БНР Костов.

На сцената в холандският град 17-годишният талант представи с типичния си вокален нерв и чувство Beautiful Mess, след което сюрпризира публиката в "Мартини Плаза"  с дует с нашумелия британски изпълнител Younger. На пианото им акомпанира и известният диригент и тв водещ Джулс Холанд, който през годините е записвал със звезди като Стинг, сър Пол Макартни и Том Джоунс.  

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !