Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стоянка: И ако умирам, пак ще се подигравам със себе си

отпечатай новината

27.01.2018 09:15 | Видян 2597 пъти

Стоянка: И ако умирам, пак ще се подигравам със себе си

„И ако умирам, пак ще се подигравам със себе си, тази самоирония ме запази.“ Така великата актриса Стоянка Мутафова обясни пред многобройна публика в Русе своята неизчерпаема жизненост на достолепните 95 години. Във вторник вечерта в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ не можеше да се намери свободно място, а хора на възраст от баба до бебе бяха дошли да се срещнат със своята любимка на представянето на биографичната й книга „Добър вечер, столетие мое!“ с автор дъщерята й - Мария Грубешлиева – Муки.

Публиката стана на крака при появата на скъпите гости, а те останаха очаровани от програмата, която им бяха подготвили деца от Русе. Смяха се много на сценката на 12-годишната Елена и 13-годишната Михаела, превъплътили се в Стоянка и Муки и пресъздали техните прословути дребни заяждания. Когато Грубешлиева препоръча на публиката да прочете книгата, Стоянка отговори: „Много ме хвалиш, ма! У дома не е така!“. „Ааааа, и от твоя страна не е така, хайде да не се караме, да не правим Госпожа Стихийно бедствие и тук“, не й остана длъжна Муки.

Стоянка разказа колко скъп на сърцето й е Русе – родният град на баща й Константин Мутафов. Въпросите на феновете й пък я разходиха из целия й живот. Най-много питаха децата, а тя ги поучаваше: „Започнеш ли да имитираш тоя и оня, се губиш и нищо не става“.

Муки на свой ред сподели, че най-ценният урок, който е получила от известната си майка, е да умее да казва „майната му“ и да продължава напред. „Е, колко съм продължила... До края на живота си ще нося тази сянка“, откровена бе тя, имайки предвид сянката от големия талант на майка си.

Още същата вечер пред последователите си в социалните мрежи Муки сподели, че ще пренесе спора си с актрисата Адриана Андреева, играла дъщеря на Стояна в „Госпожа Стихийно бедствие“, в съда. Повод за последната дрязга между двете станаха думите на Андреева, че Грубешлиева не се грижи добре за майка си, като й дава да яде единствено хляб и майонеза. „Адрианината злоба е безгранична. Със Стоянка в момента сме в Русе на турне и се разбираме чудесно. Още едно осъждане ще има! А самата Адрияна ме наричаше "майка Тереза", написа разочарованата Муки във Фейсбук. Припомняме, че след като не потегли на турнето в САЩ заедно с Мутафова и Николай Атанасов – Шуши за „Госпожа Стихийно бедствие“ организаторите внесоха иск срещу Андреева за 4000 лв. Нейното място в постановката взе Ирен Кривошиева.

Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !