Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Бойкот на ледено шоу с Максим Стависки в София

отпечатай новината

26.01.2018 13:42 | Видян 2532 пъти

Бойкот на ледено шоу с Максим Стависки в София

10 години след зверската катастрофа, която предизвика пиян край Приморско, Максим Стависки ще танцува в зала „Арена Армеец” в столицата, а участието му в леденото шоу „Шампионска гала вечер“ отприщи вълна от гневни коментари в интернет.

Името на олимпийския шампион накара стотици почитатели на фигурното пързаляне да избухнат във форумите, че ще бойкотират шоуто, което иначе с удоволствие биха гледали.

Те са възмутени не толкова от леката условна присъда, която отнесе фигуриста, колкото от наглото му поведение и незаинтересованост към тежкото състояние на пострадалата Мануела Горсова. „Не вярвах този убиец да смее да се показва на българска сцена. Това не може да се наложи чрез съд и полиция. Можем да го наложим само ние, потенциалните зрители. Да го изритат от спектаклите, а не да го вместват някъде по-надолу, с малки букви. И жена му не бих гледала - ще виждам само завоите на Ропотамо и кръв”, палят се фенове на фигурното пързаляне в интернет, писа „Уикенд“.

След зверската катастрофа, причинена от Стависки, в която загина 24-годишен мъж, а приятелката му Мануела след тежка кома е в тежко състояние и до днес, Максим и Албена сложиха край на активната си състезателна кариера. Те обаче продължиха да участват в шоу спектакли върху лед. Пръвоначално грандиозното шоу трябваше да бъде представено на 25-и ноември, но по необясними причини датата му бе променена за 17-и февруари.

Въпреки голямата промоция със „семейни билети” при 2 закупени билета за възрастни, да се получат още 2 детски, билетите за леденото шоу са продадени само наполовина. Зрелищният спектакъл на легендата Иля Авербух на 17 февруари, се рекламира без да се споменава името на Стависки. Предусещайки вълна от недоволство заради участието на скандалния руснак, организаторите рекламирали леденото шоу с имената на Албена Денкова и двукратния олимпийски медалист по гимнастика Йордан Йовчев. Името на Максим са го неглижирали и споменали сякаш между другото сред останалите 12 участника.

В „Шампионска гала вечер“ ще участват още световноизвестни изпълнители и шампиони по фигурно пързаляне като Алексей Ягудин, Татяна Тотмянина, Роман Костомаров, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Маргарита Дробязко, Повилас Ванагас, Татяна Волосожар и Максим Транков. Освен звездния състав от руски артисти, проектът мключва още театрални и циркови артисти, въздушни и ледени акробати и водещи солисти.

Оригиналната сцена представлява комбинация от ледена пързалка върху която световноизвестните звезди на лед ще представят фрагменти от най-добрите си многобройни представления през годините, плюс втора, акробатична сцена. На нея паралелно с фигуристите група гимнастици от школата на Йордан Йовчев ще изиграе своите акробатични композиции едновременно с колегите си на леда. Комбинацията и синхронът между гимнастическите изпълнения и фигурното пързаляне е изключително оригинална идея, която българските зрители ще видят за първи път. Цените на билетите варират между 40 и 120 лева.

източник: HotArena

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !