Времето решава кой срещаш в живота си

Времето решава кой срещаш в живота си, сърцето ти решава...

Смях: Не се живее вече в София, вчера...

Не се живее вече в София. Вчера спуках гумите на един...

Филип Морис отвори първия специализиран IQOS бутик в България

отпечатай новината

01.02.2018 15:17 | Видян 1680 пъти

Филип Морис отвори първия специализиран IQOS бутик в България

Първият специализиран IQOS бутик отвори врати на 31-ви януари в столичния мол Сердика като част от стратегията на Филип Морис за изграждане на бъдеще без дим.

На откриването на специалния бутик присъстваха представители на медиите и светските среди. Гостите бяха запознати в детайли с технологията на системата за нагряване на тютюн IQOS, както и с различните сортове висококачествен тютюн, използван в тютюневите блендове, разработени специално за оптимален процес на нагряване.

През ноември миналата година Филип Морис пусна IQOS на пазара в България. Така страната ни стана 32-та държава, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия към изграждане на бъдеще, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите.

„Днес вече близо 4 милиона мъже и жени по света избраха да спрат да пушат и да преминат към иновативните продукти, които имат потенциала да намалят риска в сравнение с пушенето. Радваме се, че можем да предоставим по-добър избор на близо 2,5 милиона пълнолетни потребители в страната“, заяви Джордж Маргонис, генерален мениджър на Филип Морис България на откриването на първия специализиран IQOS бутик.

„Окуражени сме от силния интерес към продукта до момента, към науката и иновационната технология, които стоят зад него, и силно вярваме, че един ден ще дойде времето, в което бездимните алтернативи ще заменят изцяло цигарите за доброто не само на пушачите, но и на цялото общество“, допълни Маргонис.

Зад създаването на иновативната система IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти от над 400 научни експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур.

От 2008 г. насам Филип Морис Интернешънъл инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. В разработката на революционната технология компанията си партнира с над 60 стартъп компании в Швейцария.

Над 3000 са издадените патенти за иновативните компоненти на IQOS и бездимните продукти. Това нарежда Филип Морис като единствената тютюнева компания в топ 100 на световната класация по брой на получени нови патенти от Европейската патентна организация EPO.

*IQOS е високотехнологична система за прецизно поддържане и контролиране на температура до 350 градуса, необходима за оптимално нагряване на тютюна, без достигане на температурата на горене.

Специалните тютюневи стикове, съдържащи уникално обработен висококачествен тютюнев бленд, са разработени за употреба само с IQOS, така че при нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин.

За разлика от цигарите, поради липсата на изгаряне, при употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел, а мирисът е много по-слаб в сравнение с пушенето.

Снимки от откриването може да видите в нашата Галерия!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !