Лео дължал пари на Ронан Кийтинг

Певецът от „Боузоун“ Ронан Кийтинг не може да...

Джена даде благословията си на Чанинг

Ако очаквате драматична реакция от страна на Джена Дюан...

Мариот сменя цирка

отпечатай новината

05.02.2018 16:22 | Видян 2811 пъти

Мариот сменя цирка

На мястото на изгорелия преди почти 40 години софийски цирк ще бъде първият у нас хотел от най-голямата световна верига  Marriott. Инвеститор в 107-метровата сграда е Айтауър Дивелопмент“ЕАД, изпълнител е Щрабаг, а проектант е Архитектурно студио Пантелеев ЕООД на арх. Иво Пантелеев.

Теренът с площ от 5000 кв. м е купен още през 2003 г. от дружеството Ай Ти Риъл Естейт АД, а през 2012 г. фирмата получава разрешение за строеж на многофункционална сграда с офиси, жилища и търговска част и по-малка многофункционална сграда с подземен гараж.

През март 2017 г. главният архитект на София допуска изменение на инвестиционния проект и в края на същата година стартира строителството. Хотелът, който ще има 30 надземни и 3 подземни етажа е италианска инвестиция от  50 млн. евро. Броят на стаите ще бъде 210.

Те ще се простират на 20 етажа. На 10-те горни ще има апартхаус, както се практикува в Тайланд и други страни от Третия свят. Той ще бъде с 6 многостайни оборотни жилища. Хотелът трябва да заработи през 2020 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !