Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Номиниран за Оскар актьор във филм на Тео Ушев

отпечатай новината

06.02.2018 10:46 | Видян 1136 пъти

Номиниран за Оскар актьор във филм на Тео Ушев

Известен канадски актьор, получил номинация за „Оскар“, ще се включи с глас зад кадър в новия филм на Тео Ушев, вдъхновен от романа „Физика на тъгата“ на Георги Господинов. Името на звездата все още не е обявено, но по думите на първия българин, завоювал си позиция в редиците на Американската филмова академия, лентата ще бъде „среднометражна“ и ще направи премиерата си през следващата година.

Съвсем скоро, на 20 февруари, Ушев ще открие и първата по рода си у нас арт инсталация с миксирана реалност. Изложбата ще носи името „Като в тъмно огледало“, а нашенци ще могат да я разгледат до 11 март в Софийска градска художествена галерия. Инсталацията е първият голям самостоятелен проект, който базираният в Канада аниматор подготвя в България извън киното.  

„Надявам се да дойдат и да оценят какво сме направили, защото отсега искам да кажа, че проектът ще бъде показан в Канада и Франция. Исках да направя един български проект, който да започне от София и България“, обясни пред БНТ режисьорът. „Като в тъмно огледало“ ще провокира публиката да потърси скритото послание отвъд привидното, като осмисли идеята за личния и социален страх и лицемерие.

Източник: Monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !