Легендата на руския рок Борис...

Легендарният музикант Борис Гребеншчиков и неговата...

Бригада Нов дом ремонтира дома на...

Майстор-алпинист, работил в изследователска база в...

Петел с премиера в Младежкия Театър

отпечатай новината

06.02.2018 18:05 | Видян 2112 пъти

Петел с премиера в Младежкия Театър

На 9 февруари 2018 от 19:00 часа е премиерата на спектакъла Петел по пиесата СОСК на Майк Бартлет на сцената на Младежки театър Николай Бинев. Режисьор е Стайко Мурджев, познат на публиката с премиерните за сезон 2017/2018 спектакли Еквус, с награда АСКЕЕР за най-добро представление, в Младежки театър и Франкенщайн в театър София.

В новата постановка, която за първи път се поставя на българска сцена, участват актьорите Александър Хаджиангелов, Бойко Кръстанов, Рая Пеева, Михаил Билалов. В основата на пиесата стои любовен триъгълник.

Наличието на двама мъже, една жена и едно събитие, невъзможно да се случи според представите на главния персонаж, Джон, довеждат до множество комични ситуации и разсъждения.

Джон е в дългогодишна връзка, но идва момент, в който се нуждае от глътка въздух. В своята емоционално разтоварваща почивка, Джон изненадващо се влюбва в друг човек.

Изправен пред трудно решение, той се опитва да не криволичи в траекторията на своите мисли. Но постижимо ли е това, когато се намесват чувства? Жанрът драматична комедия прави персонажите близки до публиката, много реални, а в същото време и парадоксални.

В световен мащаб пиесата е поставяна от режисьора Джеймс Макдоналд в Лондон през 2009 в The Royal Court Theater, както и в Ню Йорк през 2012 - The Cockfight Play в The Duke. Пиесата печели награда Оливър (Olivier Award) през 2010.

Същата година пиесата излиза и в Teatro del Noctámbulo в Испания, под заглавието Изборът на Джон (The decision of John (Cock) by Mike Bartlett). Текстът е представян и в Австрия, Малайзия, Белгия, Мексико и Аржентина.

Авторът на пиесата COCK, Майк Бартлет, е британски драматург, считан за един от най-вълнуващите млади драматурзи в своята страна заради умението си да предава съвременната реалност в театрални текстове.

Той е автор на над 20 пиеси, радио драматизации и сценарии за сериали, и е носител на редица престижни британски театрални награди. (Сред тях са наргадите New Drama от National Television Awards през 2015, награда Laurence Olivier за най – добра игра и изключителни постижения в афилиет театър през 2010 и 2015, има номинация за наградата на BAFTA - Breakthrough Talent (Television Craft category), наградите Tinniswood Award и Richard Imison Award през 2006.)

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !