Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Фреди Меркюри и Нуреев отново в театър Възраждане

отпечатай новината

12.02.2018 16:30 | Видян 1593 пъти

Фреди Меркюри и Нуреев отново в театър Възраждане

Спектакълът „Последната тайна на Фреди Меркюри“ по пиесата на нашата колежка, журналистката Ирина Гигова, поставена от известния режисьор Съни Сънински, отново се играе с успех на сцената на столичния театър „Възраждане“. В актьорския ансамбъл са двама носители на театрална награда „Аскеер“ - Свежен Младенов и Мариана Жикич.

Те са в ролите на вече болния от ХИВ Фреди и на Мери Остин – първата му любов, останала негова добра приятелка до края на живота му. Режисьорът е „разделил“ образа на Меркюри между двама актьори – като младия Фреди се изявява Анатоли Лазаров, който се възстанови след операция на крака. Именно неговото отсъствие извади от афиша за месеци хитовото заглавие.

В основата на спектакъла е подозираната, но никога недоказана любовна връзка между фронтмена на „Куин“ и гениалния руски балетист Рудолф Нуреев, потърсил политическо убежище на Запад. В неговите палци влиза актьорът Георги Златарев.

Разменените между Фреди и Руди писма, излезли навремето в книга, се оказват мистификация. Историята в пиесата всъщност е метафора за съдбата на големите артисти – да са винаги на показ, но почти никога себе си. В останалите две роли са – на ангели пазители и медии изкусители Филипа Балдева и Донка Аврамова-Бочева.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !