Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Астрономите в България подкрепят събитието Следваща цел: Марс

отпечатай новината

19.02.2018 17:28 | Видян 1483 пъти

Астрономите в България подкрепят събитието Следваща цел: Марс

Холандската търговска камара в България е един от партньорите на събитието. В камарата членуват над 50, сред тях утвърдени световни компании, представляващи холандския бизнес у нас, както и фирми с интереси и дейност към Страната на лалетата.

„За нас е удоволствие да си партнираме с Холандската търговска камара в България, тъй като гостът ни Бас Лансдорп и инициативата Mars One са също от Холандия. Партньорството ни демонстрира ясно връзката между бизнеса и проектите, свързани с космоса.“, коментира Момчил Кръстев – основател на фондация ELEVATE, която има за цел да води у нас световни предприемачи и лидери, които внасят промяна чрез своята дейност, за да вдъхновят младите в България и да им предадат своя опит и знания.

Към Следваща цел: Марс се присъединява и Катедра Астрономия на СУ Св. Климент Охридски. Събитието, както всички такива организирани от фондация ELEVATE, има за цел както да вдъхнови младежите в България, така и да допринесе за разширяване и обогатяване на техните знания. Сътрудничеството с образователната институция прави въвличането и на по-голям брой студенти възможно.

През седмиците до събитието организаторите ще участват в срещи със студенти и посетители на лекции за космоса, организирани от Катедра Астрономия, на които ще се дискутира събитието на 23-ти март и различни аспекти, свързани с темата за Марс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !