Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

В София ще се проведе международен републикански турнир по художествена гимнастика

отпечатай новината

22.02.2018 17:37 | Видян 1655 пъти

В София ще се проведе международен републикански турнир по художествена гимнастика

Международният и републикански турнир по художествена гимнастика Angel's Cup се организира за втора поредна година от СКХГ ЦСКА и ще се проведе на 1, 2 и 3 март в зала София.

В състезанието ще вземат участие 550 гимнастички от почти всички клубове в България. Международното участие ще бъде от Русия, Гърция, Австрия, Норвегия и Швейцария.

В надпреварата ще се състезават участнички от абсолютно всички възрастови групи и категории, както и най-малките гимнастички едва 4-5 годишни. Седмица преди най-силната квалификация в България елитните състезателки също ще направят своята контрола.

Много подаръци и изненади очакват малките и големи “ангели”. Специални гости ще бъдат Илиана Раева, президент на Българската федерация, Мария Гигова - трикратна Световна шампионка, както и “златните” момичета на България, бронзови медалисти от Олимпийските игри в Рио.

„Основната цел на състезанието да се възроди славното минало и успехи на СКХГ ЦСКА от времето на Мария Гигова и сестрите Адриана и Камелия Дунавски. Младите и талантливи, малки надежди на клуба да станат част от “Златните” ни успехи. Желанието ни е да продължим развитието на световно ниво на традиционен за страната ни спорт. Да привлечем, колкото можем повече деца в залата, като им покажем грация, изящество и красота. Спортът е здраве, дисциплина и възпитава всички качества, необходими за оформянето на стойностни личности.“ – споделя Биляна Проданова, дългогодишен национален състезател и медалистка от големи първенства, вицеевропейска, балканска и републиканска шампионка.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !