Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

Масово връзване на мартеници на Балканско Гуча парти

отпечатай новината

27.02.2018 12:22 | Видян 1391 пъти

Масово връзване на мартеници на Балканско Гуча парти

Масово връзване на мартеници под съпровода на брас оркестри и български хора ще се развихри на 2 март в столичния клуб Maze. “Балканското Гуча парти“ ще се проведе за 17-ти път в навечерието на Националния празник и ще разпали кръвта с нетрадиционна смесица от фолклорна музика, рок и ска. Специално участие в това издание ще направи духовия оркестър “Закс”.

Докато купонджийте се кичат с мартеници ще звучат най-веселите балкански ритми в шеметна симбиоза с по-твърди пънк-ска групи с балканско звучене като Dubioza kolektiv, S.A.R.S. и други. Купонът ще започне още от входа, където всички ще бъдат посрещани по български – с ракия и мезе.

Идеята за поредицата партита се ражда преди близо пет години и е вдъхновена от най-големия фестивал за Балканска духова музика “Гуча”, който се провежда всяка година в Сърбия. Според организаторите Явор и Деян, то е празник на балканската “лудост” и “радост” взети заедно и със сигурност е най-позитивното събитие в клубния живот на столицата. Всяко парти е тематично и отдава по свой начин уважението си към традиционните български ритми. Всеки път специално участие има български танцов състав и духов или друг оркестър, а гостите на събитието неусетно и с ентусиазъм се включват в хората, водени с байрак.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !