Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Отбелязват рождения ден на Коко Азарян с комедия

отпечатай новината

28.02.2018 14:33 | Видян 1447 пъти

Отбелязват рождения ден на Коко Азарян с комедия

Брилянтна комедия, която се движи по ръба на стендъп и поезия - това е спектакълът на Ива Тодорова – Приятно ми е, Ива!, който гостува на Театър Азарян на 15 март от 19:00 часа, специално заради честването на рождения ден на големия Крикор Азарян.

Авторската постановка на Ива Тодорова е на ТЕАТЪР 199 Валентин Стойчев, с постановъчен консултант Стоян Радев, сценична среда Елица Георгиева и Момчил Алексиев, драматургичен консултант - Андрей Филипов и фотограф Павел Червенков. Ива Тодорова завършва НАТФИЗ Кръстьо Сарафов в класа на проф. Крикор Азарян и както се случва с всички негови ученици, това оставя дълбока следа у нея и всичко, с което се занимава.

„Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? А също и - каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?”, пита авторката на спектакъла и и със смях до сълзи представя нейната гледна точка, вдъхновена и от досега й с проф. Азарян. 

„Всеки час по актьорско беше повод за експеримент и радост. И някак неусетно започнах и да чета много, да гледам непрекъснато филми и представления. Коко така разказваше за автори, художници, филми, че веднага ти се приискваше да си част от знанието“, споделя още Ива. 

През 2015 година точно на рождения ден на Крикор Азарян – зала 2 в НДК се превръща в Театър Азарян. От тогава на тази дата НДК отбелязва раждането на големия режисьор със специално събитие, дело на някой от учениците му. 

Театър Азарян е с една от най-големите и красиви театрални зали в България, с уникална амфитеатрална форма. На нея вече са били представяни някои от най-известните български актьори и режисьори, както и съвсем млади творци. Първото представление в новия театър е Чайка по Чехов – един от любимите драматурзи на проф. Азарян. „Това, което мен ме вълнува е не как живее човекът, а за какво живее”... (Крикор Азарян)

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !