Бритни Спиърс се пусна чисто гола от...

Бритни Спиърс се свърза с природата и се наслади на голо...

Човешкото око - отворената врата към...

Човешкото око - отворената врата към душата: Фото на...

Руслан Мъйнов тръгва на патриотичен поход

отпечатай новината

03.03.2018 09:12 | Видян 2924 пъти

Руслан Мъйнов тръгва на патриотичен поход

Актьор, певец, телевизионна звезда – Руслан Мъйнов не спира да работи на няколко творчески фронта. Докато 12-ят сезон на сериала „Столичани в повече“, в който има основна роля, се завръща утре в ефир, а шоуто „Комиците“ отново разсмива от малкия екран, Мъйнов пътува из България, за да играе с Бургаския театър и между другото вади нови песни и подготвя патриотично турне.

Талантливият бесарабски българин записа закачливата песен „Изчезни“ със старите си приятели от етно джаз бенда Виво Монтана. Въпреки че с ръководителя на оркестъра Пламен Крумов ги свързва дългогодишно приятелство и не един съвместен концерт, това е първото им общо парче. „Беше логично продължение на приятелството и добрата ни работа заедно“, сподели Руслан пред „Монитор“.

Автор на музиката е самият Пламен Крумов, а аранжиментът е на Васил Иванов - Декстър. Закачливият текст, който се закача с интернет общуването е дело на Владимира Велинова. “Текстът е толкова адекватен на времето, в което живеем, че дори аз мога да кажа, че ми се е случвал. Да, искало ми се е да „дилийтна“ някой в интернет. Кой не е искал?”, смее се Руслан. Песента му пасва като стара обувка и е напълно в стилистиката на най-големите му хитове. „Все пак съм комедиен актьор и такива песни ми отиват“, казва Мъйнов.

Но песента вече е факт. Дори втората им обща песен с Виво Монтана е почти готова, разкри Руслан. Тя обаче няма да излезе скоро, защото нямат време да я довършат. Вниманието им в момента е отнето от друго музикално предизвикателство – патриотичните концерти, които подготвят. Те ще включват възрожденски, народни песни и бойни маршове. Първият ще е в навечерието на Националния празник. На 2 март Руслан и Виво Монтана, ще се присъединят към официалните чествания в град Казанлък и ще съберат съмишленици в читалище „Искра“ в града на розите. „Това не са просто песни. Те са пълни с героизъм и много история. Иска ми се хората да ги усетят, да ги осъзнаят по един по-дълбок начин, различен от ученото в училище. Искам хората да пеят с нас, а не просто да дойдат, да слушат и да си тръгнат от концерта“, казва Руслан. И веднага признава, че от всички дини, които носи под творческата си мишница именно този концерт е най-голямото му предизвикателство. Вече има запитвания да гостуват с патриотичната си програма и в други български градове, но музикантите ще подготвят графика на турнето си едва след като усетят реакцията на публиката. „Направили сме го с много любов и сърце и се надявам това да проличи и да заразим хората“, мечтае Мъйнов.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !