Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

И наградата Оскар отива при...

отпечатай новината

05.03.2018 12:21 | Видян 3185 пъти

И наградата Оскар отива при...

Наградите Оскар бяха раздадени за 90-ти път снощи в Лос Анджелис и трябва да признаем, че тази година нямаше много варианти за изненади при победителите. Филмът на Гийермо дел Торо Формата на водата имаше най-много номинации – цели 13, а равносметката в края на вечерта беше четири спечелени статуетки. 

Това обаче не означава, че Гийермо има причина за недоволство, защото той гордо вдигна във въздуха Оскар за най-добър филм и за най-добър режисьор. Лентата бе отличена още за дизайн на продукция и музика.

Липсваха големи изненади в актьорските категории, къдeто съвсем очаквано и заслужено Франсис Макдорманд беше отличена за главна женска роля, а Сам Рокуел за поддържаща мъжка за филма им Три билборда извън града. 

Алисън Джени победи в категорията за поддържаща женска роля за играта си в Аз, Тоня, а Оскар за най-добър актьор в главна роля пак абсолютно заслужено отиде в ръцете на Гари Олдман за Най-мрачният час.

Филмът на Кристофър Нолан Дюнкерк спечели в категориите за звук и монтаж, така че може да се похвали с цели три статуетки, Блейд Рънър 2049 спечели за кинематография и визуални ефекти, Get Out за оригинален сценарий, а Назови ме с твоето име за адаптиран. Phantom Thread спечели само един Оскар – за дизайн на костюми, а Най-мрачният час победи в категорията за грим.

За разлика от миналата година, този път никой не обърка имената на победителите, въпреки че още в началото на церемонията водещият Джими Кимъл предупреди присъстващите, да не бързат да стават, когато чуят името си.
 
Снимки може да видите в Галерията ни!!!
 
EVA

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !