Гришо качи секси французойка в...

Григор Димитров си тръгна от парти в Монте Карло, където...

Шолц увери китайски студенти, че не...

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски...

16 известни жени дават съвети на българските момичета

отпечатай новината

13.03.2018 11:55 | Видян 1201 пъти

16 известни жени дават съвети на българските момичета

16 от най-известните българки се обръщат към своето 16-годишно Аз и споделят какво са научили през годините във видео кампанията “Когато бях на 16 не знаех,…”. Те се обръщат и към сегашните тийнейджърки и им разказват как са се чувствали самите те на 16 и ги мотивират да са по-уверени в себе си, да не се поддават на външен натиск, да не спират да учат и да следват мечтите си. Кампанията е на Loveguide - платформата за здравно и сексуално образование в партньорство с Български фонд за жените.

Заедно, чрез вдъхновяващите истории на любими актриси, певици, модели и телевизионни водещи, те дават ценни съвети и повече увереност на българските момичета в най-трудната възраст - тийнейджърските години. Сред известните имена, които се включват в инициативата са актрисите Весела Бабинова, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Алиса Атанасова. От музикалната сцена участват Прея, Михаела Филева, Мила Михова, Йоко, Петя Алекса, Маги Джанаварова, Нора Караиванова и Рут Колева.

Съвети към тийнейджърите дават още синоптичката и модел Нора Шопова, модната блогърка Ванина Ханджийска, популярните в YouTube Теодора Цончева и Християна Пенева от Айде.бг. “Когато си във възрастта между 14 и 18 години често си объркан, отчаян и не знаеш как да се справиш с предизвикателствата в тийнейджърските години, а те далеч не са малко,” казват Николета Попкостадинова и Надя Здравкова от Loveguide, които провеждат часове по здравно и сексуално образование в страната и се срещат с хиляди тийнейджъри от цяла България.

“В тези години не винаги имаш приятели, които да ти дадат ценен съвет, още по-малко го търсиш от родителите и учителите, а имаш толкова много въпроси. Тези, на които най-много вярваш и се възхищаваш са известните лицата, които са постигнали мечтите си и разбира се и ти искаш да си като тях. Затова решихме да съберем някои от най-популярните сред българските тийнейджъри жени и да ги помолим да споделят какво биха казали те на своето 16-годишно Аз”, обясняват създателите на кампанията “Когато бях на 16 не знаех,…”.

През целия месец март в социалните мрежи и онлайн каналите на Loveguide ще се въртят заснетите видеа с посланията на известните жени, като Надя и Николета се надяват в кампанията да се включат и много други, които също да разкажат своята позитивна история на днешните тийнейджъри. “За първи път правим подобно нещо, но ако съберем достатъчно интересни и вдъхновяващи послания от много жени, се надяваме кампанията “На 16 не знаех, че…” да се превърне в наша ежегодна инициатива в т.нар “женски месец”, допълват от Loveguide.

“На 16 нямах представа, че ще сбъдна мечтата си да бъда на сцена,” споделя в кампанията певицата Нора Караиванова. “Не бързайте да пораствате, радвайте се на безгрижието да си на 16” е съветът на актрисата Силвия Петкова. “Забавлявайте се, но винаги с мярка и без да губите контрол,” казва на днешните тийнейджъри Михаела Филева. “Не е нужно да си най-готиният в училище,” пък ги успокоява Луиза Григорова, а моделът и синоптик Нора Шопова допълва: “Не се срамувайте, ако сте различни.” Маги Джанаварова, рапърката Йоко и певицата Петя Алекса също разказват интересни истории за себе си, като всички видеа ще бъдат публикувани в YouTube канала на Loveguide.

В него, всяка седмица тийнейджърите от цялата страна гледат ново видео с ценни съвети по едни от най-вълнуващите ги теми в тази възраст. “Тийнейджъри ни пишат всеки ден и ни задават всякакви въпроси, свързани с отношения, връзки, секс, какво да правят или да не правят с гаджето си, как да имат повече увереност или как да се справят с натиска на връстниците и средата си.

Ще използваме съветите на лицата, които те толкова много харесват, за да ги успокоим и вдъхновим да не се страхуват от грешките си, да не търсят чуждото одобрение и да са спокойни, че раздялата с гаджето не е краят на света, както често им се струва.” казват Николета и Надя от Loveguide.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !