Андреа прозвуча на японска сватба

Поредно доказателство за успехите на балканската звезда...

Софка чака бебе от Дядо Коледа

Софи Маринова иска бебе от Дядо Коледа. Певицата си...

Почина световноизвестният британски физик Стивън Хокинг

отпечатай новината

14.03.2018 11:00 | Видян 683 пъти

Почина световноизвестният британски физик Стивън Хокинг

Британският физик Стивън Хокинг почина на 76-годишна възраст, съобщи The Guardian, цитиран от БЛИЦ. Тази информация е потвърдена от семейството му.

"Ние сме дълбоко натъжени от кончината на баща ни", съобщиха децата на Хокинг - Люси, Робърт и Тим. Хокинг получи световна известност след като през април 1988 г. бе публикувана неговата научнопопулярна книга Кратка история на времето. Преведена е на десетки езици и е публикувано в общ обем от повече от 10 милиона екземпляра.

Ученият обръща голямо внимание и на такива актуални проблеми за човечеството като глобалното затопляне, състоянието на околната среда и социалното неравенство. Основната научна дейност на Хокинг е свързана с описанието на излъчването на черна дупка.

Той изказва хипотезата, че черните дупки с малка маса губят енергия, излъчвайки в своя хоризонт и в крайна сметка "умират". Физикът прекарва по-голямата част от живота си в инвалидна количка.

Симптомите на амиотрофичната латерална склероза, която впоследствие води до парализа, започва да се проявява в Хокинг в началото на 60-те години, когато е бил на възраст над 20 години.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !