Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Софи Маринова: Жоро Илиев ми плащаше чували с долари

отпечатай новината

26.03.2018 14:10 | Видян 3055 пъти

Софи Маринова: Жоро Илиев ми плащаше чували с долари

Бедно, но щастливо детство е имала Софи Маринова. Гласовитата певица, която се изявява в шоуто за имитации „Като две капки вода”, винаги с умиление се връща назад към безгрижното време в село Брусен, където като малка посещавала пансион. Родителите й я дават там, тъй като нямат възможност да я гледат.

„Родена съм в София, затова се казвам и София, но съм израснала в Етрополе. В петък вечерта майка ни взимаше децата от пансиона в село Брусен и в неделя вечер ни връщаше. Най-хубавите ми години бяха там”, споделя Софи. В пансиона бъдещата звезда, която има четирима братя, учела до 8 клас.  Бъдещата звезда спазвала всички правила в пансиона и била пълна отличничка. До днес Софи помни всички песни, както и любимото си стихотворение „Устна хармоника” на Дора Габе.

„За първи път пропях на 11-годишна възраст. В Етрополе имаше панаир и майка реши да ме качи на една сцена, там пееха народни песни. Аз се дърпам, нали, детенце, срам ме е... Качва ме тя на сцената - едно време пеехме сръбска музика основно. Изпях аз песен на Драгана Миркович и само гледам как хората ядат кебапчета, пият бира и започват да се обръщат да гледат откъде идва този глас. И започват да идват към сцената и става пълно с хора. Изпявам си аз песента, хората ме поздравяват, отивам доволна до майка, а тя ми казва: „Нищо не направи!”. И аз като се разплаках и си тръгнах с братовчедката ми, а един човек продаваше дини и се обръща към мен и ми вика: „Миличко, ти ли така хубаво пееш? Ей ти една диня!”. Аз от срам казах, че не съм аз, братовчедка ми и той взе, че даде динята на нея. После майки ми се кара: „У-у, що не каза, че ти пееш, да вземеш динята, ма!”, обяснява колоритно Софи.

Все пак именно майка й я подкрепя, когато цял оркестър идва в дома им, за да иска Софи за солистка. Тогава бъдещата звезда била в 10-и клас и вече учела в Етрополе. Разчуло се в града за това колко е гласовита и един ден 10 мъже се появили в дома й. Така тя сбъднала мечтата на майка си и започнала да се занимава професионално с музика. С оркестъра пяла по сватби, новобрански и кръщенета, а в репертоара й имало парчета на популярните тогава Драгана Миркович, Цеца Величкович, Шабан Шаулич, пише "Уикенд".

Още с първите си хитове „Стари рани”, „Слънчице мое”, „Плачещо сърце” и „Единствен мой” Софи се прочува и се превръща в една от най-търсените певици. И, разбира се, гласовитата изпълнителка се нарежда до топ имената, които се изявяват в култовата по това време кръчма „Кошарите”. Легенди се носят за вип гостите на заведението, за прелитащи куршуми, изстрелвани под влиянието на алкохол и емоции, както и за купища пари. Някои от тези легенди е потвърждавала и Софи. Именно в „Кошарите” тя е получавала рекордни бакшиши.

„Бог да го прости, Жоро Илиев много раздаваше на музикантите! А, бе, изнасяхме чували с пари! И то долари! Доларът беше 3 лева тогава! Много пари имаше, обаче нямаше за какво да ги харчиш едно време! Нямаше молове, толкова магазини! И с оркестъра, 10 човека до обяд не можем да си разделим парите! Много сладки времена!”, отдава се на спомени ромката.     

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !