Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Хосе Карерас става Доктор Хонорис кауза у нас

отпечатай новината

29.03.2018 15:48 | Видян 1837 пъти

Хосе Карерас става Доктор Хонорис кауза у нас

Великият испански тенор Хосе Карерас получи специална покана от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ да бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“.

Най-голямото отличие за заслуги в областта на музиката, образованието и културата ще се присъди на Маестрото на официална церемония у нас, която ще се проведе в рамките на визитата за концерта на знаменития глас на 21 октомври в София. „За нас ще бъде чест и привилегия, ако Вие Маестро Хосе Карерас – един от най-великите изпълнители на нашето време, приемете поканата ни да бъдете награден с най-високата титла на нашата Академия – Доктор хонорис кауза“ – се упоменава в поканата, адресирана до легендарния глас.

Единият от знаменитите “Трима тенори” ще зарадва българската публика с още един впечатляващ, исторически музикален спектакъл в най-голямата зала у нас - Арена Армеец. Патрон на грандиозното събитие е самият Кавалер на Златната топка Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за концерта на Маестрото.

В паметното събитие участие ще вземе и новата оперна сензация на България – Росен Ненчев, който е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас. Концертът на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 21 октомври в Арена Армеец. Билетите за събитието са на цени от 70 до 180 лв. и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !