Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Александър Сано и Боряна Маноилова са звездите в Гомор

отпечатай новината

02.04.2018 09:02 | Видян 2828 пъти

Александър Сано и Боряна Маноилова са звездите в Гомор

Българската предпремиера на хитовия сериал „Гомор“ се състоя със специалното участие на част от българските звезди в епизода - актьорите Александър Сано и Боряна Маноилова. На събитието, организирано от HBO, бяха и г-жа Жана Яковлева - директор на Българския културен институт в Рим – която популяризира родни актьори в чужбина и продуцента от българска страна - Джанфранко Пиерантони. "Гомор" е най-успешният италиански сериал след „Октопод“ и най-продаваната продукция от „ботуша“ - излъчвана е в 190 държави. Още с излизането на първия й сезон съвременната мафиотска сага е обявена за италианския отговор на оригиналната продукция на HBO “Наркомрежа“ и заслужено се нарежда до останалите култови тематични поредици на HBO  - „Семейство Сопрано“, „Престъпна Империя“ и „Сделката“ (Profugos).

Заедно с него HBO оформя мафиотска линия със заглавия. Третият епизод е заснет у нас, след като сюжетът води един от главните герои – Чиро в България. Чиро пристига в София, за да работи за люлински трафикант на хора, изигран от Стилян Иванов – Стенли. Сано влиза в ролята на Младен – безскруполния син на люлинския мафиотски бос, а Боряна е Елвана – албанско момиче, жертва на трафикантите на плът. На предпремиерата у нас Сано и Боряна Маноилова споделиха впечателенията си от снимките в София и работата с италианския екип. „У нас работим на световно ниво и го видях още веднъж с тази продукция.

Италианците го дават много лежерно – при българските сериали снимаме един епизод за шест дни, докато на тях им отнема три седмици.“, каза Сано.  Той сподели, че обича мафиотските поредици, не само защото му се случва да играе предимно „гадове“, но не би отказал роля и в любимия си сериал „Игра на тронове“. За 21-годишната Боряна това е първа роля. По време на снимките тя е на 19 години и трябва да играе 16 годишно албанско момиче. Боряна разбира, че ще се съблече чисто гола за една от сцените, което е предизвикателство за всеки актьор. „В началото страшно се притесних - стиснах зъби и се събрах – мислех си само какво й е на героинята ми, какъв стрес изживява това момиче – голо, навън и с опасност за живота. Екипът беше чудесен и за момент не се почувствах неловко.“, казва Боряна.

На събитието младата актриса беше с част от семейството си - актрисата Албена Ставрева и дядо й – известният български скулптор Георги Чапкънов. Те я подкрепят в избора й на професия и изгледаха заедно с нея предпремиерния епизод. Сред гостите на предпремиерата бяха актрисата-режисьор Яна Титова („Радиограмофон“, „Доза щастие“), която пристигна с партньора си, актьорът Александър Алексиев („Възвишение“, „Откраднат живот“).  

Актрисите Диляна Попова и Елен Колева дойдоха заедно, а по-късно към тях се присъедини и Кристиян Милатинив („Нико“, „Полицаите от края града“). Събитието уважиха и режисьорите, чиито филми са част от българското съдържание в онлайн стрийминг платформата HBO GO -  Илиян Джевелеков („Вездесъщият“, „LoveNet“, „Дзифт“), Георги Николов („Събирачът на трупове“) и документалистът Адела Пеева („Коя е тази песен“). Премиерата на трети сезон на „Гомор“ бе на 1 април в онлайн в HBO GO. Сезонът има 12 епизода. Първите два сезона на сериала също могат да се гледат в онлайн стрийминг платформата.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !