Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

отпечатай новината

12.04.2018 15:22 | Видян 1498 пъти

MIRY търси вътрешната си свобода с рецитирана поезия

Темата за борбата с вътрешните демони и възможността за свободата на духа намира продължение в новото музикално предизвикателство на Мирян Костадинов – MIRY.

Само няколко седмици след официалната премиера на клипа и песента Inner Demons, един от най-обещаващите български изпълнители прави своя реплика към тях с една оригинална и рядко използвана у нас музикална форма – “spoken word”.

Какво се крие зад жанра „spoken word” – това е и поезия със сила, а също и официална категория в наградите Грами, която се връчва за поезия, аудио книги и оригинални истории.

“Spoken word” e изпълнителско изкуство, което се основава на думи и се фокусира върху естетиката на словото и интонацията, както и върху модулацията/флексията на гласа. Това е "убежище", което включва всякакъв вид рецитирана поезия, включително хип-хоп, джаз поезия, поетични импровизации, традиционни поетични четения и дори комедийни монолози и проза.

В своята рецитирана поезия, Мирян Костадинов – MIRY отново търси отговор на въпроса за вътрешната свобода: “Ние не вярваме, че притежаваме необходимите качествата за успех, а всъщност всеки един от нас има капацитета да постигне всичко, за което мечтае, стига да осъзнае правилния път и да има вяра в собствените си сили, да предизвика себе си и да скъса с предубежденията си. Защото промяната е вътре в нас!“, убеден е MIRY.

Да доведеш себе си до свободата на мислите, да успееш да се освободиш от предубежденията и изпепеляването на всичко, което те държи закотвен в реалността, да знаеш, че можеш да промениш реалността, стига да вярваш в себе си. Да преобразуваш отрицанието в положителна сила, която да използваш като катализатор за постигане на целите си – това са темите в новото spoken word изпълнение на МIRY, което можете да чуете и видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=mNJwGZPOLO0

Мирян Костадинов е завършил Изящно изкуство и дизайн в Англия и музикалното му развитие започва именно от там. Имал е няколко участия в лондонски клубове, както и на фестивали за поп и рок музика в Шефийлд, Лийдс и Хъдърсфийлд.

Интересно е, че по време на обучението си в Англия, той често е свирил като уличен музикант. Inner Demons e естественото продължение в музикалната кариера на MIRY след дебютния му сингъл I Won't Pray и последвалите го рок-хитове You Already Know и Blood Money.

В категорията Best Spoken Word Album на наградите Грами са били номинирани аудио книги на първата дама на САЩ Мишел Обама за книгата си American Grown,  и американският експрезидент Бил Клинтън за книгата си Back To Work: Why We Need Smart Government For A Strong Economy.

През 2018 г., наградата Грами за Best Spoken Word Album бе връчена посмъртно на актисата Кари Фишър за аудио книгата й The Princess Diarist – вдъхновена от работата по Междузвездни войни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !