Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Стотици се простиха с Тончо Русев

отпечатай новината

13.04.2018 17:55 | Видян 3546 пъти

Стотици се простиха с Тончо Русев

„Един ангел си отиде вкъщи“ - с тези думи Орлин Горанов се прости с големия композитор Тончо Русев. Днес беше поклонението пред маестрото в зала „България“ и в църквата „Св. Седмочисленици“, на което се стекоха стотици приятели и почитатели на непреходната му музика, както и всички големи изпълнители, за които той е творил в повече от 40-годишната си кариера.

Цветя изпрати дори примата Лили Иванова, за която Русев написа едни от най-красивите песни, но в последните години бяха в лоши лични отношения. На опашка, за да отдадат последна почит, се наредиха Ева и Милица от „Тоника“, Йорданка Христова, Васил Найденов, Катя и Здравко от „Ритон“, водещият Драгомир Драганов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Мая Нешкова, Панайот Панайотов, Развигор Попов, Мишо и Кристина Белчеви, Камелия Тодорова.

„С него си отиде една епоха на прекрасната българска музика и за съжаление никой няма да повтори това, което той правеше“, каза с тъга Данчо Караджов от група „Сигнал“. Актрисата и певица Искра Радева заяви: „Прощаваме се с един гений!“ Дългогодишният му приятел Хайгашот Агасян сподели, че е щастлив, защото е съвременник на „този титан на българската популярна музика“ и до ден днешен помни съветите и напътствията му. Веселин Маринов, изпълнителят, за когото Тончо Русев е написал най-много песни – над 100, подкрепи траурната процесия както в зала „България“, така и в църквата, където видимо разстроен се сбогува с „втория си баща“, както сам го нарече, и само дни след като изпрати в последния му път собствения си родител.

Последно „Сбогом“ на Тончо Русев лично отидоха да кажат и много политици, сред които Вежди Рашидов, Десислава Атанасова, а президентът Румен Радев изпрати цветя.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !