Лео дължал пари на Ронан Кийтинг

Певецът от „Боузоун“ Ронан Кийтинг не може да...

Джена даде благословията си на Чанинг

Ако очаквате драматична реакция от страна на Джена Дюан...

Стотици се простиха с Тончо Русев

отпечатай новината

13.04.2018 17:55 | Видян 2728 пъти

Стотици се простиха с Тончо Русев

„Един ангел си отиде вкъщи“ - с тези думи Орлин Горанов се прости с големия композитор Тончо Русев. Днес беше поклонението пред маестрото в зала „България“ и в църквата „Св. Седмочисленици“, на което се стекоха стотици приятели и почитатели на непреходната му музика, както и всички големи изпълнители, за които той е творил в повече от 40-годишната си кариера.

Цветя изпрати дори примата Лили Иванова, за която Русев написа едни от най-красивите песни, но в последните години бяха в лоши лични отношения. На опашка, за да отдадат последна почит, се наредиха Ева и Милица от „Тоника“, Йорданка Христова, Васил Найденов, Катя и Здравко от „Ритон“, водещият Драгомир Драганов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Мая Нешкова, Панайот Панайотов, Развигор Попов, Мишо и Кристина Белчеви, Камелия Тодорова.

„С него си отиде една епоха на прекрасната българска музика и за съжаление никой няма да повтори това, което той правеше“, каза с тъга Данчо Караджов от група „Сигнал“. Актрисата и певица Искра Радева заяви: „Прощаваме се с един гений!“ Дългогодишният му приятел Хайгашот Агасян сподели, че е щастлив, защото е съвременник на „този титан на българската популярна музика“ и до ден днешен помни съветите и напътствията му. Веселин Маринов, изпълнителят, за когото Тончо Русев е написал най-много песни – над 100, подкрепи траурната процесия както в зала „България“, така и в църквата, където видимо разстроен се сбогува с „втория си баща“, както сам го нарече, и само дни след като изпрати в последния му път собствения си родител.

Последно „Сбогом“ на Тончо Русев лично отидоха да кажат и много политици, сред които Вежди Рашидов, Десислава Атанасова, а президентът Румен Радев изпрати цветя.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !