Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Съд застави Дейвид Копърфийлд да разкрие най-прочутия си фокус

отпечатай новината

20.04.2018 13:15 | Видян 1163 пъти

Съд застави Дейвид Копърфийлд да разкрие най-прочутия си фокус

Дейвид Копърфилд разкри тайната на знаменития си фокус "Изчезването" направо в съдебната зала. Това стана, след като един от доброволците, участвали в шоуго му преди години, го обвини, че е бил телепортиран от сцената направо на болничното легло.

Британецът е трябвало да понесе няколко тежки операции и за всичко това обвинява Копърфилд и фокусите му.

Знаменитият трик на магьосника с изчезването на 13 доброволци е неговата своеобразна "визитна картичка" и той не бе разгадан и до ден днешен, независимо от опитите на най-добрите фокусници на планетата.

Оказва се, че всички детайли на сложния трик могат да бъдат поместени в диаграма с размерите на училищна дъска.

"Маските са хвърлени. Участниците, намиращи се на платформата, я напускат, незабелязано от зрителите и се отдалечават през секретен коридор, за да се появят отново в залата", казва Тед Блумбърг, адвокат на Копърфилд. Той бе принуден да разкрие тайните си в името на професионалната репутация.

"Гонеха ни работниците от сцената, крещяха ни: Бягайте, бягайте", разказва Кевин Кокс, един от героите на трика по време на представление в Лас Вегас.

Както твърди той, всичко това се разигравало в пълна тъмнина и така паднал. Като "награда" за участието си във фокуса получил изваждане на рамото, сътресение на мозъка и три операции една след друга.

Той твърди още, че само сметката от лечението възлизала на 400 хиляди долара и настоява парите да бъдат платени от Копърфилд.
Това не е първият път, в който магьосникът попада в криминалните хроники. Преди десет години фотомоделка го обвини в сексуален тормоз, но се оказа, че тя просто е искала да измъкне пари от него. Сега журналистите отново си задават въпроса дали не се касае за нещо подобно.

Дейвид Копърфилд е едва на четири години, когато поразява гостите в местна синагога и показва първия си фокус. Именно там бъдещият маг показал триковете си. Днес той е на 61 години и наистина е изправен пред сериозен проблем. Собствениците на няколко комплекса изразиха съмнение в готовността да си сътрудничат занапред с него. Освен това Копърфилд е застрашен от многомилионен иск, ако съдът действително реши, че фокусите му са опасни за здравето.

Източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !