Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Старт за Първата Национална бирена академия

отпечатай новината

26.04.2018 15:53 | Видян 2231 пъти

Старт за Първата Национална бирена академия

В магията на пивоварната технология ни посветиха от Съюза на пивоварите в България (СПБ) на старта на първата Национална бирена академия. На елегантно парти сред експерти, известни личности и журналисти в ресторант „Андре“ вчера инженер-технологът Цвета Гюрова разкри тънкостите в създаването на пенливата напитка.

Събитието е първата от поредицата инициативи, на които медии и любознателни биролюбители със специфичен интерес към производството ще могат да се докоснат отблизо до сложните и прецизни процеси, през които преминават натуралните съставки на пивото, за да стигнат до халбата на консуматора.

„За нас важното е по най-прозрачен и достъпен за потребителите начин да покажем чистотата и интегритета на пивопроизводството и бирената категория. Ето защо ще организираме турове за журналисти в пивоварните. Предстои и заснемането на нов филм за бранша със снимки на терен.

Календарът на тазгодишното издание на Националната бирена академия ще приключи със семинар за новостите в добрите производствени практики, на който основен лектор ще е изпълнителният директор на най-уважаваната научна институция в сектора - Европейската пивоварна конвенция (EBC)“, обясни изпълнителният директор на организацията Ивана Радомирова.

Тя допълни, че в подкрепа на инициативата е направен и нов сайт на СПБ, който има пряка връзка с общоевропейската образователна платформа с експертна насоченост BrewUP и с програмата на първия Форум – изложение на Пивоварите на Европа. Продължават и националните научни изследвания върху категорията.Наскоро се потвърди, че българските пивовари са едни от първенците в ЕС по изпълнение на доброволния ангажимент на индустрията за предоставяне на хранителна информация на потребителите.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !