Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Мей: FA да помисли за феновете преди продажбата на Уембли

отпечатай новината

27.04.2018 10:50 | Видян 1379 пъти

Мей: FA да помисли за феновете преди продажбата на Уембли

Британският премиер Тереза Мей предупреди The FA Футболната асоциация на Англия да помисли първо за феновете, преди да продаде стадион Уембли.

 "Това е решение за Футболната асоциация. Но Уембли е историческият дом на английския футбол и заема много специално място в сърцата на феновете из цялата страната", заяви говорителят на Мей и настоя за предпазливост.

Пакистанският бизнесмен Шахид Хан води преговори за сделката, като според Скай спортс става въпрос за сумата от около 800 милиона паунда, която Хан е предложил. Хан е собственик на футболния Фулъм, както и на отбора по американски футбол Джаксънвил джагуарс, който е част от Националната футболна лига (NFL) на САЩ.

Феновете вече реагираха с гняв на новината за евентуална продажба в полза на американската Национална футболна лига. Опасенията са, че може да се наложи британският национален отбор по футбол да играе домакински мачове на други стадиони в цялата страна, докато тече сезонът на NFL.

Плановете за продажба също предизвикаха бъркотия, заради парите на данъкоплатците, възлизащи на близо £40 млн., които бяха наляти в развитието на стадиона, както и £ 120 млн. финансиране от Националната лотария.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !