Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Защо 25 млн.туристи идват в Торонто?

отпечатай новината

30.04.2018 17:37 | Видян 3583 пъти

Защо 25 млн.туристи идват в Торонто?

25 милиона туристи посещават годишно най-големия град в Канада. Торонто е на 7-8 часа път с кола и на малко повече от час със самолет от Ню Йорк и Чикаго, само на час и половина от Ниагара, като пътят дотам е осеян с уникални винарни, а около прочутия водопад има цяла агломерация от огромни хотели на всички големи световни вериги и подвериги с големи казина, но за тази дестинация ще разкажем в следващия ни брой.

В Торонто са най-високата сграда в света от 1986 г. до 2007 г. – телевизионната кула CN, разположена точно до гранд хотелите му, изместена на тази позиция само от Бурдж Халифа в Дубай, както и най-дългата улица в света – над 1800 км. Освен че пресича Торонто от езерото до края на 6-милионния град, Янг Стрийт продължава като шосе все нататък, което е традиция за пътните артерии в Канада.

Бар №1 в света за 2018 г. БарШеф, прочутия световен кинофестивал, градската галерия – творение на родения тук световен топархитект Франк Гери, 2-етажният на фона на всичките небостъгачи италиански квартал с фанстастичните му ресторанти и кафенета като Дипломатико и Календар, Музея на обувките Бата с над 2500 исторически ценни експоната, страхотен шопинг от гигантския мол Итън Център, през разнообразието от бутици по улиците Блър и Йорквил – от Шанел и Луи Вюитон надолу – това са малка част от нещата, които трябва да се посетят в Торонто.

Снимки може да видите ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !