Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Алисия Викандер търси любовта с Потапяне

отпечатай новината

03.05.2018 18:05 | Видян 2505 пъти

Алисия Викандер търси любовта с Потапяне

Могат ли два напълно различни свята да функционират на една честота в името на любовта? Отговор на този въпрос ще намерите в протежението на новия филм на емблемата на световното независимо кино Вим Вендерс - „Потапяне“.

Сюжетът на лентата ни запознава с Даниел Флиндърс, зад чийто ум, остър като бръснач, стои носителката на „Оскар“ Алисия Викандер, и британския агент Джеймс Мор – в ролята Джеймс Макавой. Двамата се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където се подготвят за своите опасни мисии.

Действието на „Потапяне“ прескача през две различни времеви линии, показвайки в детайл реалността за всеки един от героите. Представяйки се за експерт по състоянието на водните запаси, Джеймс отразява активността на Ал-Кайда в околността, а след залавянето му от джихадисти е инсценирана и екзекуция. На хиляди километри от там, в морето край Гренландия, Даниел се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, с френско-австралийски произход, обсебена от живота в най-големите морски дълбини.

„Потапяне“ вече бе представен у нас, и то от самият режисьор – Вендерс, в рамките на 22-то издание на София филм фест. Кинолегендата се завърна на българска територия десет години след последното си посещение в страната.

„Потапяне“ е създаден по едноименния роман на Дж. М. Леджърд, а сценарист е Ерин Дигнъм (сценарист и на последния филм, режисиран от Шон Пен The Last Face). С красиви пейзажни кадри и болезнена любовна история, която въпреки всичко не ни подсигурява среща с личния лекар със съмнения за диабет, лентата ще оправдае напълно очакванията ви на големия екран.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !