Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Джесика Частейн става 007

отпечатай новината

11.05.2018 10:15 | Видян 1520 пъти

Джесика Частейн става 007

Холивудската звезда Джесика Частейн ще влезе в ролята на шпионин ала Джеймс Бонд в продуцираното от нея заглавие 355. Това стана ясно в рамките на филмовия фестивал в Кан.

В промотирането на лентата във Франция се включиха още звезди, сред които Пенелопе Крус, Марион Котияр, Лупита Нионго и Фан Бинбин. Целта на проекта е да се преустанови порочната практика шпионските продукции да поставят в акцент единствено представителите на силния пол.

За факта, че на пазара липсват екшъни с фокус върху дамите, Частейн говори в рамките и на миналогодишния фест в Кан, пише Монитор. Тогава тя порица форума, че не дава достатъчна трибуна и на жените режисьори.

Тази година статистиката не е много по-различна. Едва три от филмите, които ще се борят за Златна палма са режисирани от жени. В конкурсната програма са селектирани общо 21 заглавия.

Междувременно Кейт Бланшет, която тази година застава начело на журито, обясни, че ще оценява филмите според артистичните им качества, а не – според социалната им ангажираност.


автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !