Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

И винарка №1 от Катаржина в мрежата...

Докато тече сериалът Вина по БНТ, най-нашумялата...

Ясни са всички финалисти на Евровизия 2018

отпечатай новината

11.05.2018 11:01 | Видян 1583 пъти

Ясни са всички финалисти на Евровизия 2018

Станаха известни участниците от всички 26 страни, които ще се борят на финала на телевизионния песенен конкурс Евровизия 2018 след вчерашния втори полуфинал, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от Монитор.

Изпълнителите от Сърбия, Молдова, Унгария, Украйна, Швеция, Австралия, Норвегия, Дания, Словения и Холандия спечелиха достатъчно гласове, за да достигнат големия финал.

Половината от гласовете бяха дадени от професионално жури, а другата половина от телевизионните зрители.

На първия полуфинал във вторник бяха избрани 10 финалисти, сред които и България. Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия също се класираха за финала. Пет страни - Германия, Великобритания, Испания, Италия и Франция, и както и домакинът Португалия се класират автоматично за финала.

Общо 43 страни участват в популярното музикално ежегодно събитие, което се провежда за 63-ти път. Тазгодишното издание е в португалската столица Лисабон.

Организаторите развалиха договора си с китайската телевизия Манго и тя не можа да излъчи вчерашното събитие, защото е цензурирала две от изпълненията от първия полуфинал, съобщи БТА.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !