Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Димитър Бербатов награди талантливи деца за 10-та поредна година

отпечатай новината

11.05.2018 14:04 | Видян 1830 пъти

Димитър Бербатов награди талантливи деца за 10-та поредна година

Тържественото събитие събра деца от Клуб 2017 от цялата страна и техните родители.Те присъстваха на награждаването на най-добрите 27 от Клуба, 9 от които получиха статуетката на победителя. Носители на Голямата награда на фондацията за 2017 година станаха: Ивайло Василев от София (пиано), Веселина Илиева от Варна (балет), Емона Георгиева от София (танцово изкуство), Мина Недева от София (математика), Мартин Копчев от Габрово (математика и информатика), Радослав Димитров от Пловдив (информатика), Росица Денчева от Плевен (тенис на корт), Александра Тоткова от Пловдив (спортно катерене) и Мария Делчева от София (бадминтон).

На стъпка от лауреатското звание останаха Вяра Пенчева от Габрово (изобразително изкуство), Ан-Мишел Ерон от Париж (пиано), Бетина Бонева от Варна (танцово изкуство), Виктор Владков от Казанлък (пиано), Виктория Илиева от Пловдив (танцово изкуство), Николай Димитров от Русе (пиано), Мария Касия Петрова от София (математика), Мартин Димитров от Варна (математика), Демира Недева от Пловдив (математика), Иван Тагарев от София (математика), Иван Ганев от София (състезателна математика), Чавдар Лалов от Плевен (проектна математика), Самуил Гигов от Казанлък (карате), Цветозара Миленкова от Кюстендил (художествена гимнастика), Александър Божилов от София (плуване), Калина Захариева от Благоевград (плуване), Кирил Киров от Пловдив (спортна стрелба) и Петър Божилов от София (Плуване). Всички наградени получиха своите отличия от Димитър Бербатов лично.

В концерта, съпътстващ връчването, участваха някои от най-добрите изпълнители – деца на фондацията през годините: момичетата от група 4Magic, Екатерина Георгиева (цигулка), поп изпълнителите Мариам Маврова, Радко Петков и Тереза Тодорова.

Юбилейната церемония се проведе под патронажа на министъра и Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС. По идея на фондацията за участие в концерта бяха поканени деца от Западните Балкани. Младите таланти бяха излъчени от своите страни и бяха техни културни посланици за вечерта. На събитието присъстваха министри, депутати, посланици и други официални гости, както и приятели и партньори на фондацията.

„Поканихме децата от Клуб 2017 на фондацията и техните родители, защото те са ни най-важните, нейното сърце. Поканихме български политици, за да им представим младия потенциал на нацията и с очакванеда правят политики, които да помагат на тези деца да развиват способностите си и да ги прилагат в полза на страната. Поканихме европейски политици, за да видят какви таланти имат Западните Балкани и да работят така, че да се случва най-доброто за този регион на Европа.” – заяви вдъхновителят на този празник, футболната звезда Димитър Бербатов.

„Когато създавахме този проект, искахме той давъзпитава в уважение към успеха, основаннаталант и усилия, в целеустременост, в желаниезаизява и самоусъвършенстване. Сега знаем колко амбициозно е било това намерение, но деца и родители ежедневно ни потвърждават, че сме свършили много работа в тази посока.” – сподели изпълнителният директор на фондацията Димитрина Ходжева.

За десетте си години, които отбеляза на 7 април 2018 г., Фондация Димитър Бербатов стана широко разпознаваема като фондацията на младите таланти. Желанието на победителите в различни състезания да принадлежат към общността на „Успелите деца на България" утвърди проекта като необходим, мащабен, успешен и устойчив. В хиляди се измерват кандидатурите, които постъпват за обработване в периода на номиниране.

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие, обозначавайки постиженията им като значими за цялото общество.

Всяка година пробоно за проекта работят дигитална агенция e//marketing и Юнайтед Партнърс –агенция, която предлага пълно обслужване в сферата на корпоративните и интегрираните маркетингови комуникации. Сигурността на присъстващите на церемонията бе осигурена пробоно от VTAсекюрити, за комфорта на децата се погрижиха Raffy - BarandGelato, а за снимките – спортна фото агенция LAP.bg.

За Фондация Димитър Бербатов:

Фондация Димитър Бербатов е основана с Учредителенакт на дарение от 07.04.2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.

Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима обществена организация.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !