Деян Донков и Радина с номинации...

Трима забележителни български актьори от поколението,...

Мемоарите на Принс излизат през есента

Мемоарите, по които Принс работи преди смъртта си през...

Набират кандидати за лятната академия за деца-таланти

отпечатай новината

16.05.2018 17:40 | Видян 700 пъти

Набират кандидати за лятната академия за деца-таланти

От 6 до 13 септември в Слънчев бряг ще се проведе първата в България лятна академия за деца-таланти. Школата по изкуства се организира от Асоциацията за подкрепа на децата в партньорство с Ротари клуб София Триадица, Ротари клуб София Балкан, Лайънс клуб София Кепитъл и Лайънс клуб Плевен.

„Нашата мисия е да помогнем на децата да развиват своите таланти и да им осигурим колкото се може повече възможности да прославят България и в родината, и зад граница. Най-висшият интерес е интересът на детето и трябва да го пазим.“, споделя председателят на Асоциацията за подкрепа на децата Богдана Желявска.

Лятната школа ще даде възможност на избрани чрез кастинг до 12 деца на възраст между 10 и 17 години да развият способностите си в пет категории - пеене, актьорско майсторство, рисуване, танц и музикален инструмент. Всички разходи по настаняване и храна на участниците ще се поемат от oрганизаторите, като на място е осигурен и медицински екип. Разноските на придружителите на деца с увреждания също се покриват от Асоциация за подкрепа на децата.

Обучителните сесии ще бъдат водени от педагози с доказан опит, а децата, класирали се с най-висока оценка във всеки от модулите, ще получат финансова подкрепа за явяване на международни конкурси. Финалът на лятната школа ще бъде отпразнуван с концерт и изложба на младите таланти, а всеки участник ще получи сертификат. На всички участници в Академията ще бъде осигурена възможността да присъстват на „Аполония 2018“, а изявените таланти ще вземат участие. За всички млади надежди от академията ще бъде осигурен транспорт между Созопол и Слънчев бряг.

За да запишат детето си за участие в кастинга, родителите трябва да подготвят видеовизитка, клип или снимки на детето. Материалите, придружени с декларация - съгласие на детето и на родителите се изпращат до 15-и юни на имейл apd@apd.bg или като лично съобщение на страницата на Асоциацията за подкрепа на децата във Фейсбук. Резултатите ще бъдат обявени на същата страница на 30-и юни.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !