На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Излезе първи трейлър на филма за Фреди Меркюри

отпечатай новината

17.05.2018 12:22 | Видян 1369 пъти

Излезе първи трейлър на филма за Фреди Меркюри

Първият трейлър на бъдещия филм „Бохемска рапсодия“, посветен на възхода на Queen и Фреди Меркюри, най-сетне се появи в официалния канал на групата в YouTube. Премиерата на дълго отлаганата за реализация лента вече е набелязана за 24 октомври 2018 г. в Лондон, съобщи Guardian.

На 1 ноември филмът ще излезе по екраните в Австралия, а на 2 ноември – в САЩ.

Проектът се сблъска с куп проблеми още в самото начало. Първо за ролята на Фреди се готвеше Саша Барън Коен, а сценарият бе захванат от Питър Морган („Кралицата“, „Последният крал на Шотландия“). Китаристът на „Куин“ Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър, които са и продуценти на филма, обаче настояваха за промяна в концепцията, според която историята да не бъде толкова мрачна, рокаджията да бъде представен в по-позитивна светлина и да се разказва и за годините след смъртта на легендарния фронтмен. Между Коен и Мей възникна конфликт и актьорът от „Борат“, който е по-скоро с комедийно амплоа, се отказа да участва (според други източници е бил отстранен). Неговата съдба последва и пъроначално поканеният режисьор Том Хупър. След различни спекулации, че в образа на Меркюри ще влезе звездата от „Парфюмът“ и „Момичето от Дания“ Бен Уишоу, в крайна сметка се оказа, че той е поверен на Рами Малек – американски актьор с египетски корени.

Да снима се съгласи Декстър Флечър, но впоследствие и той се оттегли от проекта заради творчески разногласия. В края на миналата година почти готовият филм се сблъска с нови трудности: режисьорът Брайън Сингър бе отстранен в последния етап от снимките заради постоянните му отсъствия от снимачната площадка. Самият Рами Малек се оплака от непрофесионализма му, а го подкрепи и колегата му Том Холандер, изпълняващ ролята на Джим Бийч, мениджъра на групата. Впоследствие се заговори, че Сингър лекувал депресия и не смеел да се покаже, защото не го подминала вълната от обвинения в сексуален тормоз, заляла Холивуд. Така уволненият режисьор Брайън Сингър бе заменен пак от Декстър Флечър.

Трейлъра на филма можете да видите ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !