Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Смартфонът-беглец с награда в Кан

отпечатай новината

20.05.2018 09:14 | Видян 1738 пъти

Смартфонът-беглец с награда в Кан

Българският филм Свартфонът-беглец спечели награда на специалното международно събитие на Артизан фестивал и Световна инициатива за мир, което се провежда в рамките и под егидата на Кан, пише Монитор. Лентата на режисьора Максим Генчев бе признат за най-добър интернационален детски филм. Продуцент и сценарист на българското заглавие е д-р Златина Филипова.

В Американския павилион във фестивалното градче бяха връчени общо 5 награди на филми с принос към световния хуманитаризъм - две от които - на Джеф Бриджис за филма му Да живееш в миналото бъдеще и за първи път - на детски филм.

„Децата са нашата надежда за бъдещето!”, сподели НВ принцеса Анжелик Моне при връчването на наградата.

Панорама на филмите Дякон Левски, На педя от земята, Преглед на вътрешните пространства и Смартфонът-беглец, беше друго събитие в рамките на фестивала, на което домакин и организатор бе също НВ принцеса Анжелик Моне. Тя изтъкна факта, че само в рамките на 3 години българският екип е постигнал това, за което много други работят през целия си творчески живот.

На събитието присъстваха известни лица от селекционния комитет на Оскарите, продуценти и режисьори от цял свят, застанали зад една идея - обединение в името на мира и духовните човешките ценности.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !