Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Принц Хари и Меган Маркъл се врекоха във вярност

отпечатай новината

21.05.2018 08:46 | Видян 1859 пъти

Принц Хари и Меган Маркъл се врекоха във вярност


Британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл се ожениха пред повече от 600 гости в Уиндзорския замък.

В присъствието на стотици официални гости в двореца и над 2600 на територията на замъка, зрелищното събитие беше проследено на живо от близо 3 милиарда зрители по цял свят, а само по улиците на Уиндзор се събраха около 100 000 души.  

Церемонията, на която бяха обявени за съпруг и съпруга, се състоя във внушителния дворцов параклис „Сейнт Джордж”, където плеяда от знаменитости уважиха кралската сватба, включително принцове, принцеси, представители на политическия елит. Сред гостите бяха Опра Уинфри, Дейвид и Виктория Бекъм, Джордж и Амал Клуни.

 Пред олтара принц Хари се просълзи. Роклята на Меган Маркъл е на британската дизайнерка Клеър Уейт Келър – първата жена артистичен директор на френската къща за висша мода „Живанши” и струва около 300 000 лири.

Булката носеше 5-метров воал и диамантена тиара, взета назаем от кралица Елизабет II.

Маркъл беше отведена до олтара от бащата на младоженеца – принц Чарлз. Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка, на безименния си пръст на лявата ръка, съобщиха по-рано Ройтерс и ДПА.

Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не слагат този венчален символ. Халката на Меган Маркъл е от уелско злато.

Със своите клетви, младоженците разчупиха едно кралско табу. По традиция, съпругата се кълне "да се подчинява" на своя избранник.

Принцеса Даяна и херцогиня Катрин също пропуснаха тази дума, но Меган стигна дори по-далеч, заменяйки глагола със "защитавам", съобщи бТВ.

Обект на разгорещени дебати стана въпросът какво прошепна принц Уилям на своята любима. Според британски медии, той й е казал: "Изглеждаш невероятно – прекрасна си".

На излизане от параклиса "Сейнт Джеймс", Хари и Меган се целунаха за радост на събралото се множество.

След венчавката следваше обиколка с каляска и два приема – за официални гости и за близки и приятели на семейството.

Със сватбата Маркъл, която е родена и израснала в Лос Анджелис, влиза в едно от най-големите кралски семейства.

Церемонията следваше традициите на монархията, чиято история започва от 1066 г., но Меган Маркъл внесе в нея модерни нотки.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !