Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Всички фаворити на 19’ с награди в Кан

отпечатай новината

21.05.2018 12:50 | Видян 1837 пъти

Всички фаворити на 19’ с награди в Кан

Японският Семейни работи грабна Палмата, Спайк Лий е с Гран при, ливанският Кафарнаум взе наградата на журито, корейският Изгаряне – на пресата и специално отличие за Артистичен вулкан

Всички фаворити от прогнозите на 19 минути – виж на 19min.bg, си разпределиха наградите в Кан. Златната палма отиде при японския Семейни работи на Хироказу Коре-Еда. Черен в КуКлуксКлан – антиамериканската и най-вече антитръмповска холивудска продукция на добрия стар Спайк Лий взе Гранд при. Журито на Кейт Бланшет присъди на Кафарнаум на ливанката Надин Лабаки своята специална награда. Режисьорското отличие – Приз за мизансцен, както тук се нарича, е за поляка Павел Павликовски и неговата Студена война.

Марчело Фонте е компенсацията с неговата награда за мъжка роля за италианския Кучкарят, а пак на Ботуша за Щастливия Лазаро на Алис Рорвашер е присъдено отличието за сценарий. Руският Айка получи приза за женска роля за Самал Йесламова. В Москва отива и наградата за музика – леко подценяване на филма Лето на Кирил Серебренников, но почит към главния му герой – Виктор Цой.

Журито даде извънредна Специална Златна палма на доайена Жан – Люк Годар, като комплимент за участието му. Това пък е свързано с 50-годишнината от нежната революция срещу Дьо Гол, в която режисьорът дейно участва откъм Кан като причинява спирането на фестивала – нещо, което преди него е правила само Втората световна война. Наградата за Артистичен вулкан е за корейския Изгаряне, който вероятно заслужава и повече, което смята и колегията, тъй като присъди на този елегантен филм и преснаградата на ФИПРЕСИ.

Напомняме, че миналогодишният й носител и прител на 19 минути Кантемир Балагов тази година беше член на журито на Особен поглед, председателствано от Бенисио Дел Торо (човекът до дясното рамо на актьора, който се забавлява на снимките на 1а страница).

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !