ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Шавиер Бош в България за премиерата на Някой като теб

отпечатай новината

22.05.2018 15:41 | Видян 974 пъти

Шавиер Бош в България за премиерата на Някой като теб

На 25 май излиза от печат романът Някой като теб, за който известният каталонски писател Шавиер Бош е удостоен с престижната награда Рамон Люл. Някой като теб (превод: Елица Попова, 344 стр., цена: 16 лв.) разказва историята на една необикновена любов, открита случайно благодарение на малка визитна картичка. По волята на съдбата последната попада в ръцете на тийнейджърка в Барселона.

На картичката е изписано загадъчното Appelle-moi (Обади ми се) с почерка на нейната майка. Заинтригувана, девойката тръгва по дирите на този зов, за да стигне до истината за опияняващата връзка на Паулин и Жан-Пиер.

Четири дни съвършено единение на тела и души в топлата прегръдка на омайния Париж, облъхнато от пеперуден полет, с вкус на вино от Анжу, под звуците на… български любовни песни. Историята на майката е толкова покоряваща и съкровена, че ще принуди дъщерята да погледне с други очи на живота си.

И да повярва, че чудото се случва, когато срещнеш "някой като теб". Роден през 1967 г., Шавиер Бош е утвърден журналист и писател. Името му се свързва с водещи печатни и електронни медии, основател е на успешни периодични издания, телевизионни и радиопрограми. На белетристичното поприще се изявява като автор на кратки разкази и романи, спечелили интереса на читателите и на критиката.

Носител е на наградата за литература на каталонски език Сан Жорди (2009). За Някой като теб (2015) получава престижното отличие Рамон Люл. Шавиер Бош пристига в София за премиерата на българското издание на Някой като теб на 30 май от 19:00 ч. в литературен клуб Перото, НДК. Този издателски проект е финансиран с подкрепата на програма „Творческа Европа“ на Европейската комисия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !