Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Imaret е единственият еврохотел в мюсюлманско светилище

отпечатай новината

28.05.2018 17:54 | Видян 4886 пъти

Imaret е единственият еврохотел в мюсюлманско светилище

Imaret е голямото туристическо бижу на Кавала, кацнал на крепостта над приятното градче, за малко присъствало в територията на България. Той е перлата на стария град и е най-значимото здание в него.

Предлага уникалната възможност човек да поживее буквално в историята. Без да се лишава от технологиите на 21-и век при това.

Бутиковият хотел е единственият в Европа, който е разположен в мюсюлмаско светилище – може да се оприличи на християнските манастири, построено преди 2 века – 201 години, от най-бележитата личност, родена в Кавала – Мохамед Али. Над главния вход виси не само гръкото, но и египетското знаме и това е заради него.  

Човекът е бил управител на Египет, като за известно време е извоювал самостоятелността му като държава, отделна от Османската империя, пратила го там като валия и паша.

С много пари Мохамед Али, на когото е посветена специална зала като храм, където при идванията си се е молел, построява училище, приют за даровити деца, както и кухня, която е изкарвала всички бедни хора в Кавала всеки ден. За негова сметка.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !